Karaburun’un Yetenekli Kadınları

İzmir’in Karaburun ilçesinin Tepeboz mahallesinde açılan ahşap yakma kursuna katılan kadın kursiyerler, yetenekleriyle göz dolduruyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karaburun Halk eğitim Merkezi tarafından Karaburun ilçesi Tepeboz mahallesindeki eski Jandarma karakolunda açılan ahşap yakma kursu, kadın kursiyerleri bir araya getirdi. Bir süre kurs hakkında eğitim alan ve daha sonra hünerlerini sergileyen kadın kursiyerler, yetenekleriyle dikkat çekti. Oldukça etkileyici eserler ortaya koyan kadınların bir diğer amacı hazırladığı ürünleri satıp aile bütçesine katkıda bulunmak.

“ÇOK ZEVKLİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ”
Kursiyerlerden Burcu Çakmak, ahşap yakmanın ne olduğunu yeni öğrendiğini ifade ederek, “Daha önce böyle bir şey görmedim ve araştırmadım. Hocamızın bu kursu bize aşılamasından sonra şimdi çok zevkli bir şekilde çalışıyoruz, bir daha başka bir şeyle uğraşacağımı zannetmiyorum” dedi.

Tepeboz Mahallesi Muhtarı Necdet Biçer de, mahallede vatandaşlara faydalı kurslar düzenlendiğini belirterek şunları söyledi: “Bu kurslarda üretilenler köydeki insanları ileri dönemlerde maddi anlamda gelir getirebilecek kurslar. Köyümde gerçekten bir potansiyel var bize ilgi gösterildiği takdirde burada iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum.”

Kadın kursiyerlerin yaptıkları ürünler, Karaburun Halk Eğitim Merkezi salonunda açılacak sergide vatandaşların beğenisine sunulacak.

 

o1 o2 o3 o4 o5

 

 

İHA

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.