Kafkas ve Ahıska Türkleri Derneğinden Kaz Festivali

Seferihisar Kafkas ve Ahıska Türkleri Derneği, ilk kez düzenledikleri Kaz Festivali’nde ilçenin tüm renklerini bir araya getirdi.
Seferihisar Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen gecede, dernek üyeleri Seferihisarlılara bölgelerinin meşhur yemeklerini tattırdı. Biletleri 25 TL’den satılan gecede Kaz eti, Ayran aşı çorbası, Bulgur Pilavı ve İrmik Helvası dağıtıldı.
Geceye Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer eşi Neptün Soyer’le birlikte katılırken, CHP İlçe Başkanı İsmail Yetişkin ve belediye meclis üyeleri de geceye katılan isimler oldu.
Seferihisar Belediyesi tarafından dört yıl önce başlatılan ve tüm Türkiye’de örnek gösterilen Kültürler Buluşması’nda yer alan derneklerinden biri olan Kafkas ve Ahıska Türkleri Derneği’ne, Kültürler Buluşması’nda birlikte çalıştıkları diğer dernek yöneticileri de gecede yalnız bırakmadı.
Gecede kısa bir konuşma yapan belediye Başkanı Tunç Soyer; “Önemli olan buna cesaret etmekti. İlk adımı attınız. Muhteşem bir gece oluyor. Tüm dernek yöneticilerini tebrik ediyorum. Ama hiçbir başarı cezasız kalmaz, bu festivalin ikincisini de bekliyoruz” dedi.
Kafkas ve Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Cahit Sıcakyüz; “İlk kez düzenledik. Hatamız olduysa kusurumuza bakmayın. Festivalimizi geleneksel hale getirmek istiyoruz” dedi.
Gecede düzenlenen çekilişte 5 kişiye Kars’tan getirilen Kaz’lar hediye edildi.
Kaz Festivali, çalına şarkılar ve halaylar eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

DSC_1066 DSC_1068 DSC_1074 DSC_1089 DSC_1133 DSC_1141

DSC_1153

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.