İztaşıt aksaklığı için dilekçe

Seferihisar Orhanlı Mahallesi Muhtarı Birgül Bozkurt ile Kavakdere Mahallesi Muhtarı Murat Karaman, ilçede kısa bir süre önce başlayan İZTAŞIT hizmetinin kendi mahalle vatandaşları için bir takım aksaklıklar yarattığı ile ilgili bir dilekçe hazırladı.

Seferihisar Kaymakamlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar Belediye Başkanlığı, ESHOT Genel Müdürlüğü, Seferihisar Yerel Hizmetler Müdürlüğü ve Seferihisar Otomobilciler ve Minibüscüler Odası Başkanlığı’na gönderilen dilekçede; yaşanan sorun aktarılarak, alternatif çözüm yolları ile ilgili de fikir sunuldu.


İZTAŞIT ile beraber yapılan değişikliklerle; 829 nolu otobüs hattın Orhanlı’da aktarma yapması ve yolcuların Orhanlı’dan sonra Seferihisar için bindikleri İZTAŞIT güzergahının çok uzun olmasının, özellikle öğrenciler için büyük bir sorun haline geldiği aktarılan dilekçede, “Orhanlı ve Kavakdere’deki orta öğretim öğrencileri sıkıntı çekmektedir. Öğrenciler, Orhanlı, Kavakdere, Peyamlı, Ürkmez, Ömür Beldesi, Doğanbey hatlarını dolaşarak derse gireceklerdir. Bir de dönüş hesaplandığında öğrencilerin, ortalama 2.5-3 saati yolda geçecektir” ifadelerine yer verildi.


İlgili makamlara verilen dilekçede, öğrenciler başta olmak üzere bölgede oturan vatandaşların bu mağduriyetten kurtulabilmeleri için bir de öneri sunuldu.


“829 nolu hattın Orhanlı’da yerine Ürkmez’de aktarımının sağlanarak Ürkmez’deki vatandaşların Seferihisar’a ulaşımının sağlanması” önerilen dilekçede; Orhanlı’daki yolcular için, İZTAŞIT’ta Seferihisar’dan hareketle Kavakdere(Ilıca mevkii)-Orhanlı-Orhanlı(Ortamahalle)-Orhanlı(Eskiköy mevkii) hattı oluşturulması ile daha rahat ve daha kısa bir ulaşım sağlanacağı ifade edildi.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.