Harita ve Kadastrocular Seferihisar’da Kampa Girdi

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve Seferihisar Belediyesi desteği ile düzenlenen 14. Yaz Eğitim Kampı Seferihisar Akarca Teos Ormancı Tesislerinde başladı.

Türkiye’nin farklı üniversitelerinden Harita Mühendisliği ve Geomatik Mühendisliği bölümünde okuyan 100 öğrencinin katıldığı kampta öğrencilerin Türkiye Maden Mühendisleri Odası ve bağlı 24 Odadan biri olan Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’nı tanımalarını sağlamayı amaçlayan kamp, uzman konuklar ve atölye çalışmaları ile 01-06 Eylül arası Seferihisar Akarca’da devam edecek.
Kampın ilk gününe katılan Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Mustafa Kubilay Yıldırım, Genel Başkanı Ertuğrul Candaş, Türkiye Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Mehmet Soğancı ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu öğrencilere kamptan en iyi şekilde yararlanmaları konusunda dileklerde bulundular.

14. Yaz Eğitim Kampının açılış konuşmasını yapan Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Mustafa Kubilay Yıldırım “ Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasının sürekli eğitim etkinliklerinden biri olan ve Şubemiz yürütücülüğünde düzenlenen, bu yıl da ülkemiz tarihinde önemli bir yere sahip 30 Ağustos’a denk gelen 14. Yaz Eğitim Kampı’na hepiniz hoş geldiniz.
Şahsım ve Yürütme Kurulu adına sizleri en içten, en samimi duygularla selamlıyor, bu vesile ile Zafer Bayramımızı da kutluyorum. Kampımızın yıllardır hedeflediği temel amaç, farklı üniversitelerimizin Geomatik veya Harita Mühendisliği Bölümünde okuyan ve kampa katılan öğrencilerin, kuruluşundan beri bilimi rehber edinerek birikimlerini hep toplum yararına kullanan, TMMOB ve bağlı 24 Odadan biri olan HKMO’yu tanımalarını sağlamaktır.
Bununla beraber kamp programı çerçevesinde, alanında uzman konuklarımız ile birlikte, hem mesleğimizle, hem de toplumla ilgili konularda öğrencilerimizin daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlamak, yine kamp süresi içerisinde yapılacak atölye çalışmaları ile kaynaşmalarına ve birlikte üretebilmelerine yardımcı olmaktır.

Geçmiş kamplarımız ağırlıklı olarak Dikili ve Foça ilçemizde yapıldı. Sadece 12. sini Menderes-Gümüldür’de gerçekleştirdik.
14. Yaz Eğitim Kampımızı Sayın Tunç Başkanımızın da katkılarıyla Giritten gelen Karyalılar tarafından M.Ö. 2000 yılında kurulan hemen yanı başımızdaki “TEOS” un da içinde bulunduğu, Sakin Yaşam Şehri olarak da bilinen, İzmir’in en önemli antik, turizm, tarım ve sağlık merkezi de olan Seferihisar ilçesinde yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Bu nedenle üniversitelerden gelerek kampa katılan sevgili öğrencilerin, birlikte yaptıkları etkinlikler sayesinde kuracakları arkadaşlıkların devamını ve iyi bir kamp dönemi geçirmelerini arzu ediyorum.
Yine daha önceki kamplarımıza katılmış bir çok öğrenci arkadaşımızla Oda örgütlülüğü ve çalışma alanlarımızın herhangi birinde meslektaş olarak bulunmanın keyfini de sizlerle paylaşmak istiyorum.

Son olarak; başta yürütme kurulu olmak üzere, kampın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim “ dedi.

 

DSC04005 DSC04198 DSC04235 KAMP DAVETİYESİ

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.