Hamza Dağ “Yanan ağaçlar mangal kömürü olacak”

Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ Ekmeksiz Plajı’nı ziyaret etti

Seferihisar’da Ekmeksiz Plajı’nda çıkan yangının ardından bölgeyi ziyaret eden Dağ, bölgenin imara açılmayarak yeşillendirileceğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, geçtiğimiz günlerde otluk alanda yangın çıkması sonucu 58 aracın ve ormanlık arazinin zarar gördüğü Ekmeksiz Plajı çevresinde Seferihisar Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Aydın, Ak Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Nişancı, Seferihisar Belediyesi Ak Parti Meclis Üyesi Ümit Cingöz ile incelemelerde bulundu.

Mağduriyet yaşayanların sorunlarının çözümü için çalışmaların sürdüğünü ileri süren Dağ “Manipülasyonlar, çalışmaları gölgeleme çabasının ürünüdür. Bu alanlarda yeşillendirme faaliyeti yürütülecektir” ifadelerini kullandı.

“Yanan ağaçlar mangal kömürü olacak”

Yaptığı incelemenin ardından açıklama yapan Dağ, “Burada yaşanan orman yangınına Orman İtfaiye Birimi, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Seferihisar Belediyesi ekipleri müdahale etmiş ve kısa bir süre içerisinde yangını kontrol altına almıştı. Yangın sebebiyle hem vatandaşlarımız hem de işletmecilerin mağduriyet yaşadıklarını biliyoruz. Bu mağduriyetin giderilmesi için ilgili kurumlarımızca çalışmalar yürütülmektedir. Bununla birlikte; her orman yangını sonrasında olduğu gibi bu yangın sonrasında da birileri tarafından bu alanın imara açılması konusuyla ilgili dedikodular üretilmektedir. Bunlar manipülasyondur ve yapılan çalışmaları gölgeleme çabasıdır. Yangının gerçekleştiği alanda zarar gören ağaçlar, sonbaharda kesilecek ve mangal kömürü olarak kullanılması için ekonomimize kazandırılacak, bölgede ise yeşillendirme faaliyeti gerçekleştirilecektir. Aynı zamanda yangın çıkan alanın yakınında yer alan makilik arazide de yeni fidanların dikimiyle yeşillendirme yapılacaktır” dedi.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.