Geleceğin Parlamenterleri Seferihisar’da Buluştu

Avrupa’nın 32 ülkesinden gelen Avrupa Gençlik Parlamentosu üyesi 312 genç, uluslararası 78. oturumlarını Seferihisar’da gerçekleştirdi. Gelecekte ülke meclislerinde ve Avrupa Parlamentosu’nda görev almalarına kesin gözüyle bakılan gençler, Seferihisar ve İzmir’i tanıdıktan sonra Türkiye konusunda çok olumlu izlenimler edindiklerini söylediler.

Parlamentoda 41 ülkeden üyelerinin olduğunu, Türkiye’ye 32 ülkeden 312 üyenin geldiğini belirten Avrupa Gençlik Parlamentosu Derneği Proje Yöneticisi Özgü Talı, Seferihisar’da gerçekleştirilen etkinliğin, derneğin düzenlediği 160 etkinlik içindeki 3 ana etkinlikten birisi olduğunu kaydederek, ”Gençlik Parlamentosu’nun üç yıl önceki konferansı İstanbul’da gerçekleştirilmişti. Üç yıl arayla aynı ülkede ikinci bir konferans düzenlenmemesine rağmen İzmir’in konumu ve Seferihisar Belediyesi’nin sıcak yaklaşımı sonucunda 78. konferansımızı Seferihisar Teos Village’de düzenledik. Burada gördüğümüz ilgi ve içten yaklaşım, ne derece doğru bir karar verdiğimizi gösterdi. Daha önce Türkiye denilince akıllarına Afganistan, Pakistan gibi ülkeler gelen üyeler, Türkiye’nin çağdaş bir Avrupa ülkesi olduğunu gördüler” dedi.

RAPORLAR AP’YE SUNULACAK

Gençlerin, oluşturulan 15 kişilik komitelerde sağlık, kadın hakları, çevre, küresel ısınma, eğitim gibi genel konularda ve Türkiye’nin AB’ye erişimi, Ukrayna’da barışçıl yaşam gibi ülkelerin iç meselelerini içeren konularda tartışarak hazırladıkları karar taslakları, 24-25 Mayıs tarihlerinde Dokuz Eylül Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek genel kurulda son şeklini alacak ve metin Avrupa Parlamentosu’na sunulacak.

Erasmus + programı kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu, Bosch Vakfı, İngiltere Elçiliği, Koç Vakfı, TAV ve THY gibi Türkiye’nin büyük firmaları sponsor olurken Avrupa Birliği Bakanlığı, Seferihisar Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi büyük destek sağladı. Seferihisar Belediyesi, konferansın iletişim ve sosyal ağ oluşumuna doğrudan katkı verirken İzmir Büyükşehir Belediyesi bilboardlarda duyuru imkanı sağladı. 120 bin euroluk bütçesi olan konferans Türkiye ve Seferihisar’ın Avrupa’daki tanıtımına önemli katkı sağlarken, ülkemizle ilgili olumlu algıların gelişmesine de katkıda bulunacak.

Etkinliğin Seferihisar’da düzenlenmesinden büyük memnuniyet duyduğunu kaydeden Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar’daki konferansa katılan 15-25 yaş arasındaki gençlerin Avrupa’nın ve dünyanın geleceğinde önemli roller üstleneceklerini kaydederek, ‘312 genç. ülkemizden ve Seferihisar’dan çok güzel duygularla ayrılıyor. Artık Avrupa’da Seferihisar dostu 312 gencimiz daha oldu. Politikaya yakın ilgi duyan bu genç kardeşlerimiz, medya organlarında ilçemizi ve ülkemizi tanıtmakla kalmayacak, Türkiye’nin AB mücadelesinde de çok önemli destekçiler olacaktır’’ diye konuştu…

 

 

 

DSC_0600 DSC_0882-2 DSC_9199 DSC_9202 DSC_9209

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.