En Güzel Fener Alayı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Seferihisar Belediyesi tarafından Fener Alayı düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşün sonunda Seferihisar Belediye Bandosu eşliğinde söylenen marşlarla coşku doruğa ulaştı.  

Seferihisar’da, cumhuriyetimizin ilanının 95.yılı nedeniyle Fener Alayı düzenlendi. Çarşı meydanı Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan yürüyüş, Atatürk Caddesi, Sevgi Yolu, Turabiye ve Çolakibrahim Bey Mahallelerinden geçerek Kapalı Pazaryeri’ne ulaştı. Pazaryeri’nde Seferihisar Belediye Bandosu tarafından verilen konserde binlerce kişi marşları tek bir ağızdan söyledi.

Cumhuriyet coşkusunu yaşayan vatandaşlara seslenen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer;”Bizi Ortadoğu coğrafyasından ayıran en önemli farkımız Cumhuriyetle yönetilmek. Eğer bir Suriye, bir Irak olmadıysak, yani insanlarımız birbirinin boğazını kesmiyor özgürlük içerisinde yaşayabiliyorsak  bunu Cumhuriyete ve onu bize hediye eden Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Cumhuriyet bizi bir zırh gibi kuşatmış ve muasır bir medeniyetler seviyesine taşımıştır. Bugün onu unutturmaya çalışanlar dahi onun nimetlerinden faydalanarak hayatlarını sürdürüyorlar. Değerli dostlar Türkiye Cumhuriyeti’ni ve onun tüm değerlerini sonsuza kadar yaşatacağız. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükran ve özlemle anıyorum. Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun” dedi.

Görkemli Fener Alayı

Görkemli Fener Alayı

Görkemli Fener Alayı

Görkemli Fener Alayı

Görkemli Fener Alayı

 

 

 

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.