Ekmek Dolması Seferihisar’ın Ramazan Kültürü

Anadolu Ajansı tarafından Seferihisar’da çekimi yapılan Ekmek Dolması ilçenin gastronomi değerini daha çok kitleye ulaştıracak.

Seferihisar ilçesinde Ramazan Ayı’nın değişilmez lezzeti olan ve sadece bu aya özgü üretilen Ekmek Dolması bu kez Anadolu Ajansı tarafından yapılan çekimler ile ulusal medyada yer alacak.

Seferihisar’ın lezzetlerini daha çok insan ile buluşturmayı amaçlayan Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Aydın, amacımız Seferihisar’ın tarihini kültürünü ve gastronomi değerlerini turizm potansiyelinin içine katmak, ilçemizde yaz turizmi olarak sadece denizden başka alternatif olduğunu Anadolu Ajansı sayesinde tüm Türkiye ve Dünya’ya tanıtmak istiyoruz, yönetim kurulu Üyemiz Fikriye Sayarer Evin’in Seferihisar için özellikle Ramazan Ayı’nın önemli bir lezzet olan ekmek dolmasını tanıtması çok değerli ve mutluluk verici. Anadolu Ajansı’nın yaptığı çekimde tarif edilen, Seferihisar’ımızın “Ramazanın Hediyesi” olarak adlandırdığı ekmek dolması gibi çeşitli gastronomi değerlerimiz var. Armola peyniri, nohut mantısı, sakızlı karanfilli tatlı tarhana, mandalina tatlısı, samsades ve daha başka pek çok lezzete sahibiz. Turizm ilçemizde yaz döneminde daha yoğun oluyor ancak gastronomi değerlerimizi de etkin kullanırsak gastronomi turizmiyle ilçemize değer katabilir bunu oniki aya yayabiliriz” dedi.

İşte o video

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.