Dutlaraltı’nın tarihi isim yazıtı çalındı

Seferihisar’ın tarihini barındarın, ilçenin geleceğine yön veren konuların konuşulduğu Seferihisar’ın en eski işletmesi olan Ali Tarhan kahvesinde mekanın müdavimi olan eski Seferihisar’lıların isimlerinin olduğu yazıtın çalınması vatandaşlardan oldukça fazla tepki aldı. 

Seferihisar’ın simgesi olan dutlar altında bir nevi orada hayatının bir bölümü geçiren Seferihisar’ın en eski sosyal medyası olma özelliğine taşıyan kahvede Yusuf Vehbi Tarhan tarafından yaptırılan “EY KAHVEMİZİN AHALİSİ SİZLERİ UNUTMADIK, RUHLARINIZ ŞAD MEKANINIZ CENNET OLSUN” diyerek, kahvehane müdavimlerini adı soyadı ve lakabı yazan saç metalinden yapılmış yazıt kayıplara karıştı.

Pandemi Döneminin En Üzücü Kaybı

Bu kahvehanede çay içip orada atasının babasının ismini okuyup duygulanan çoğu kimse pandemi döneminde kahvelerin kapalı olmasını fırsat bilen hırsızların biran önce bulunmasını istiyor, Seferihisar’ın büyük Facebook gruplarından Eski Seferihisar ve Seferihisarlılar grubunda paylaşılan gönderi birçok kesimin tepkisini çekerken bazı üyeler “oraya bir sandık koyun iki gün içerisinde toplanan parayla yenisini mermer levha üzerine yaptıralım” diyerek bu konuya bir kişinin önderlik etmesini istiyor.   

Haber Kaynağı : Ö. Malkaya  – Eski SEFERİHİSAR ve SEFERİHİSAR’lılar facebook grup

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.