Doğal Taş Resim Sergisi

Bugün sizleri yakın bir yere davet ediyorum. Sizi Seferihisar Kültür Merkezine davet ediyorum. Çağan Irmak Salonu’na davet ediyorum hepinizi. ‘Neden?’ dediğinizi duyabiliyorum. Size bir sergiden bahsetmek istiyorum. Yerini bilin istedim çünkü. Yazımın başlığından da anlaşılacağı gibi doğal taşlardan yapılan resimler sergisi.

 

 

 

 

  

En klişe tabirle bakmakla görmek bir değildir. Çok kullandığımız bir cümle. Bu cümlenin hakkını verebilen bir kişiden bahsetmek istiyorum size. Fatih SEVER. Seferihisarlı bir sanatçı ( Bu tanımlamayı hak ediyor) ve Akarca aşığı da diyebiliriz kendisine. Her gün sahilde dolaşıp topladığı taşlarla harikalar yaratan adam. Bizim yanından geçtiğimiz belki de üstüne basıp geçtiğimiz taşlarda bir şeyler görüp toplayan ve onlara deyim yerindeyse can veren kişi. Akarca sahilinde dolaşırsanız O’nu mutlaka sehilde görürsünüz. Muhtemelen o sihirli taşlardan topluyor olacaktır.

Gelelim sergiye. Sergi 20 – 30 Ocak tarihleri arasında gezilebilir. Sergi 20 Ocak’ta açıldı. İlk gün ilgi güzeldi. Oldukça kalabalıktı. Tamamen doğal taşlar ve doğadan elde edilen yapraklar, çalılar, deniz kabukları gibi daha birçok nesneden oluşan tablolar sizleri bekliyor. Ayrıca sanatçımızın şair yönünü de ortaya seren şiirler de mevcut. Sırf şiirler için bile gidilip görülebilir bu sergi.

Tablolardaki detaylara dikkat ederseniz ne kadar büyük bir sabır, özveri olduğunu görebilirsiniz. Yaratıcılık ve hayal gücünden bahsetmeme gerek bile yok. Kullanılan her bir dal, her bir taş hayal dünyasından, gönül gözünden süzülüp gelmiş. Bu serginin ilk ama son olmayacağını tahmin etmek zor olmasa gerek.

 

Şiirler de en az resimler kadar güzel. Fazla söze gerek bırakmıyorlar. Ben gittim gördüm. Sanat adına , sanatçıya saygı adına kaçırılmaması gereken bir sergi. Gidin gezin görün. Sergi zaten size kendini anlatacaktır. Fazla söze gerek yok. Son olarak Ulu Önder Atatürk’ün şu güzel sözüyle yazımı bitiriyorum:

‘ Sanatsız sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’

 

Sanatla kalın, Sağlıcakla kalın….

 

Taşkın LAYIK

21.01.2017

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.