Dikkat İzsu’dan fatura gelmeyecek

Seferihisar’da su saatlerinin okuyucunun kolayca erişebileceği yani her evin dışında olması konusu es geçersek; İZSU bu dönemde sayaç okumayacak ve konutlara fatura bırakmayacak, her abonenin son 3 aylık tüketimine baz alarak ortalama bir su faturası çıkaracak, İzmirli aboneler bu faturaları internet üzerinden öğrenecek ve ödeme yapacak, son 3 ayda su tüketimi olmayan aboneler için 5 metreküp olarak faturalandırmaya gidilecek.

Yani son 3 ay boyunca su tüketimi yapmasanız bile 5 metreküp su faturası siteme otomatik olarak girecek, 3 ay boyunca yoğun bir su tüketimi gerçekleştirdiniz ama bu noktadan sonra suyu fazla kullanmayacaksınız ama faturalarınız son kullanılan 3 ayın ortalaması üzerinden sisteme otomatik olarak girecek.

Vatandaş endeksini kendi girsin

Yazlığında olmayan vatandaşlar için bu tüketim elbette kötü olacaktır, İZSU zamanında okunamayan sayaçlar için bu önemi alsa da İZSU web sitesinde zaten evinden çıkamayan vatandaşın kendi endeksini girebilmesi ve faturasını oluşturması için bir seçenek sunulmalıdır.

İZSU’DAN YAPILAN AÇIKLAMA 
Genel Müdürlüğümüz koronavirüs salgını nedeniyle su sayaçlarının okunmasında yaşanan aksamalara karşı yeni bir düzenlemeye gitti. Zamanında okunamayan sayaçlardan dolayı faturaların yüksek gelmesini engelleyebilmek ve abonelerimizi mağdur etmemek amacıyla konut amaçlı kullanımlarda her abonenin son 3 aylık su tüketim ortalaması baz alınarak faturalandırma yapılacaktır. Yeni abone olan veya isim değişikliğini yeni yaptıran İZSU aboneleri içinse sözleşmesinde yer alan avans tahakkuku faturalandırmak için veri kabul edilecek, teminat bedelleri ilk sarfiyat faturasına yansıtılacaktır.

Herhangi bir tüketimi olmayan abonelere aylık 5 m³ kullandığı varsayılarak faturalandırma yapılacaktır. Yaşanan olağanüstü dönem sona erdiğinde, tüm abonelerimize normal faturalandırma yapılacak ve bu dönemde yapılan avans tahakkuku ile faturalandırılmış miktar toplam miktardan mahsuplaştırılacaktır.

Uygulama kapsamında sayaçlar okunmayacağından abonelerimize fatura bırakılmayacaktır. Abonelerimiz otomatik olarak hesaplanan fatura tutarlarını resmi internet sitemiz www.izsu.gov.tr adresinden öğrenerek ödeme yapabilecektir. Otomatik ödeme talimatı olan abonelerimizin ayrıca herhangi bir işlem yapması gerekmemektedir.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.