Cep Telefonu En Büyük Kaza Nedeni

Seferihisar’daki yaya geçitleri ve trafik ışıklarında, elinize telefonu almadan önce bir kez daha düşüneceksiniz.

Seferihisar Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Doğuş Otomotiv, trafik uzmanlarının yaya geçitlerinde meydana gelen kazaların büyük çoğunluğunun trafikteyken cep telefonu görüşmesi yapılmasından kaynaklı olduğu tespiti üzerine bir proje başlattı. Türkiye’de ilk kez uygulanan “Yaya Güvenliği” projesiyle ilçedeki yaya geçitlerine bilgilendirme levhaları asılarak, trafikte cep telefonu kullanımının önüne geçilmesi planlandı. 

Toplumda trafik güvenliği konusunda  farkındalık yaratmak için çeşitli projeler geliştiren Doğuş Otomotiv farklı bir projeyi Seferihisar’da uygulamaya geçirdi. Seferihisar Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü’yle işbirliği içerisinde yürütülen proje “Yaya Güvenliği” başlığı altında uygulanmaya başlandı. Araştırma sonuçlarına göre yaya geçitlerinde meydana gelen kazaların çoğunlukla sürücülerin cep telefonu kullanmasından kaynaklı olduğu bilgilerini toparlayan Doğuş Otomotiv yetkilileri, proje kapsamında buna yönelik uygulamalar geliştirdi.

 

Projenin pilot bölgesi olarak seçilen Seferihisar’daki levhaların altına “Gözünüz telefondayken trafik levhalarını kaçırırsınız, gözünüz telefondayken kaç levha kaçırdınız!” uyarı levhaları yerleştirilerek ilk aşama gerçekleştirdi.

Seferihisar Merkez LED ekranın altı, Necat Hepkon Devlet Hastanesi yolu, Seferihisar Dörtyol ağzı giriş ve çıkışı, Atatürk İlköğretim Okulu karşısı, Asil Nadir Lisesi önü, Sığacık Taşdibi mevkii yol ayrımı, Sığacık İlköğretim Okulu üç boyutlu yaya geçidi önüne uyarı levhaları konuldu. Projenin ikinci aşaması olarak, gece görüşünün arttırılması için Seferihisar’daki tüm yaya geçidi levhaları reflektörle kaplanacak. Doğuş Otomotiv yetkilileri Seferihisar’ı pilot bölge olarak seçme nedenlerini ise, daha önce ilçede yapılan örnek çalışmalar olarak gösterdi.

Projenin ilk olarak Seferihisar’da uygulanmasından son derece memnun olduğunu belirten Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Maalesef ki küçük dikkatsizlikler insanların hayatına mal olabiliyor. Uyarı levhaları, kırmızı ışıklarda ve yaya geçitlerinde sürücülerin telefonlarını eline almadan görüp sadece trafiğe konsantre olmasını sağlayacak. Doğuş Otomotiv’e ilçemizi pilot bölge olarak seçip, yaptıkları uygulama için, Emniyet Müdürlüğümüze de destekleri için çok teşekkür ediyorum. Umarım vatandaşlarımızda öngörülen farkındalık oluşur ve proje amacına ulaşır”

 

Bu projeyle Cannes ödüllerine başvuracak olan Doğuş otomotiv, sosyal medyada ünlülerin yer alacağı bir film çekimi, yaya güvenliğiyle ilgili ilan ve PR çalışmaları planlayarak, projenin her yerde uygulanması gerektiğinin vurgusunu yapacak.

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.