“Evim Şahane” Dolandırıcılığına Dikkat!

Bir dolandırıcılık şebekesi, “Evim Şahane” adlı televizyon programını kullanarak vatandaşların cep telefonuna “Evinizi yenileyeceğiz” şeklinde mesaj atıyor.

Türkiye’nin farklı yerlerinde seçtikleri bir evi yenileyen “Evim Şahane” programına ilginin yüksek olmasını fırsat bilen dolandırıcılar, çok sayıda vatandaşı dolandırdı. Şebeke elemanları 0 212 709 ile başlayan numaralarla aradıkları kişilerden özellikle yaşlı ve ev kadınlarını tercih ediyor.

“Evim Şahane programından arıyoruz. Genellikle başvuru yapan kayıtlı izleyicilerimizin evlerini seçiyoruz; ancak bölgenizdeki ev iptal oldu. Sizin bölgede yaptığımız araştırmada talih size güldü. Evinizin istediğiniz bir yerini yenileceğiz” diyerek vatandaşları ikna ediyor. Dolandırıcılar konuşmanın sonunda ise “Arkadaşlarımız size form getirecekler. İptal olan ev yerine sizin kayıtlarınızı ve ev ölçüleriniz alınacak. Form ve kayıt ücreti olarak da 150 TL alınacak” diyorlar. Kendilerini kabul eden kurbanların evine giden dolandırıcılar parayı aldıktan sonra kurbanlarına, ‘ölçülerinize göre malzeme hazırlığı bir ay sürecek, bir ay sonra geleceğiz evde olun” dedikleri öğrenildi.

Türkiye genelinde hemen her gün yaşanan yeni dolandırıcılık yöntemi ile ilgili İstanbul başta olmak üzere ona yakın illerde de şikayet başvurularının olduğu belirtildi.

http://haberotuzdort.com/

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.