Bu Sevginin Tarifi Yok

 

Seferihisar’da binlerce yürek bir oldu. 550 araç Tepecik’e gitti. Tepecikliler ellerinde bayraklar, dillerinde marşlarla Tunç Soyer’i karşıladı. Seferihisar yerel seçimin son altı gününe görülmemiş coşku, heyecan ve tutkuyla giriyor.

Seferihisar Belediye Başkanı ve CHP Seferihisar Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Seferihisarlılarla birlikte adeta destan yazıyor. 5 yıllık belediye başkanlığı döneminde Seferihisar’ın adını Türkiye’ye ezberleten, dünyaya duyuran, Seferihisarlıların ekmeğini büyüten, belki de en önemlisi ilçedeki ötekileştirmeyi bitiren, barış getiren Tunç Soyer’in etrafında Seferihisarlılar sevgi yumağı oluşturuyor. Coşkulu kalabalık iki şeyin özellikle vurgusunu yapıyor: “Seferihisar artık geri gitmez, ufku açıldı Tunç Soyer’le büyüyeceğiz bu daha başlangıç”, “AKP İktidarını istemiyoruz”

TEPECİK’TEN SELAM VAR

Konuşmasına Tepecik’le ilgili yaptıkları çalışmalarla ilgili konuşarak başlayan Tunç Soyer; “Önce okulumuzla başladık. Binanın tamiratını, ana sınıfını, boyasını, badanasını, ısıtmasını yaptık. Mahallemize halı saha yaptık. Seferihisar’ın en güzel parklarından birini yaptık. Yaklaşık 30 yıldır Kocaçay’a akan fosseptik sorununun önündeki bütün bürokratik engelleri aştık ve kanal bağlantısını tamamladık. Hayırsever Nusret Ersay’ın bağışladığı binayı Birleşmiş Milletler ’den aldığımız hibeyle tamamladık. Hem bir kreş hem yemek atölyesi kuracağız. Kadınlarımız yemek dersi verip para kazanacak. Camimize tente yaptık halılarını yeniledik. İhtiyacı olanlara SeferiKart verip, kaderleriyle baş başa bırakmadık. Yakında muhtarlık bürosunu yapacağız. Tepecik’te yeni yapacağımız yollar ve parklar var. Ama en önemlisi Tepecik’te Seferihisar’ın alacağı yeni yatırımlardan payını alacak, işsiz ev aşssız genç bırakmayacağız” dedi.

KÖPEK BARINAĞINI MAHALLENİN DIŞINA YAPACAĞIZ

Son günlerde Tepecik Mahallesi içerisine Köpek Barınağı yapılacağı efsanesinin yayılması üzerine bir açıklama yapan Başkan Soyer; “Tepecik Muhtarı büyük hassasiyet gösteriyor, her yerde köpek barınağı yapılacağını söylüyor. Kendisine defalarca anlattık ama burda da belirteyim. Türkiye’nin en güzel hayvan hastanesini yapıyoruz. Elbette mahallenin dışına yapacağızç Tepeciklileri en az onun kadar düşünür, ve asla onları köpek barınağının olumsuz etkileriyle yüz yüze bırakacak bir yere bunu yapmayız” dedi.

SEÇİMLER BİR HAFTA SONRA BİTECEK YİNE BİRBİRİMİZLE DOST OLACAĞIZ

Seçim döneminin bayram havası içerisinde geçmesi gerektiğini belirten Soyer; “Maalesef bu dönemde gerginlikler oluyor. Bir hafta sonra bu gerilim bitecek yine komşu olacağız. Ben coğrafi bir alanı paylaşan insanların arasındaki bağların gücüne inanıyorum. Biz Seferihisar’da bir arada yaşama kültürüne ve aynı ilçe sınırları içinde yaşayan insanlar arasındaki bağlara çok değer verdik. Onları seçime birkaç ay kala hatırlayıp kardeş edebiyatı yapma ucuzluğuna girmedik” dedi.  Türkiye’ye barışın ne kadar kolay olduğunu gösterdiklerini söyleyen Soyer; Eskiden bu mahallede çok kavgalar çıkarmış. Artık çok şükür huzur hakim. Bu huzuru gözümüz gibi koruyacağız. Çünkü Türkiye’nin neresinden gelirse gelsin, Seferihisar’da yaşayan herkes Seferihisarlıdır” dedi.

 

ARTIK YETER SEFERİHİSARLIYI YERLİ YABANCI DİYE AYIRMAKTAN VAZGEÇİN

AKP Adayının açıklamalrı ve eleştirilerine de cevap veren Başkan Soyer; “Geçmişten ders aldığını söyleyen Başkan adayı helal süt emmiş bir yerliyi başkan yardımcısı yapacağım demiş. Artık yeter, Seferihisarlıyı yerli yabancı diye ayırmaktan vazgeçin” dedi.

NEHİRLER GERİYE AKMAZ

10 yıllık belediye başkanlığında çok başarılı olduğunu iddia eden AKP’nin adayına seslenen Başkan Soyer; “Bu arkadaş Seferihisar’ın zenginliğini ve ufku bir türlü göremiyor.  Neden 5 yıl öncesine kadar kimse Seferihisar’ın yolunu bilmezdi? Neden o zamanlar otopark, trafik sorunu yoktu? Neden o zaman yatırımcı gelmezdi? Çünkü sen 10 yıl boyunca Seferihisar’ı bir taşra kasabası gibi yönettin.  30 Mart dediğin gibi bir milat olmayacak. Çünkü Seferihisarlı o miladı çoktan aştı. Nehirler geriye akmaz, tarih geri dönmez Seferihisar artık senin yönetebileceğin bir yer olmaktan çıktı.

AKP ADAYINA NAÇİZANE TAVSİYEM

Duydum ki okula başlamış. Naçizane tavsiyem, okusun, okulunu bitirsin, sigortalı bir iş tutsun ve vatana hayırlı bir evlat olsun. Samimiyetten bahsediyor. Samimiyetten anladığı şu; vatandaş belediyeye geldiğinde ben yurtdışında, İzmir’de, Ankara’da filan oluyormuşum. Ona kalsa bürodan çıkmayacağız. En samimi başkan böyle olunurmuş. Oysa belediye başkanlığı el sıkmalka, el öpmekle olmuyor. Başarılı bir başkan olmak için kentin toplan değerini büyütmek, yatırımcı getirmek yeni iş sahaları açmak gerekiyor. Markalaştırmak gerekiyor. Bu da kendi kendine olmuyor, koşturma çok çalışmak gerekiyor. Cittaslow bu markalaşmayı sağlayan, yatırımcı çeken bir lokomotiftir. Binali Bey bunu anladı, yaygınlaştırılmalı diyor. Bizim arkadaşsa hala romantik buluyor, hızlanmalı diyor. O farkında değil ama Seferihisar çoktan hızlandı, dörtnala koşuyor.

SÖYLEDİKLERİNLE YAPTIKLARININ UYUMLU OLMASI LAZIM

AKP Adayına siyasi geçmişi ve bugünüyle ilgili sorular soran Başkan Soyer şu ifadeleri kullandı:

Yıllarca ANAP çatısı alında durup, sonra papatyalara laf çakmayacaksın. En büyük hatam Deniz Baykal’ın teklifini kabul etmemek deyip, seçime bir ay kala AKP’ye geçmeyeceksin. Bir yandan CHP’ye göz kırpıp, ev köşelerinde ben aslında AKP’li değilim deyip, Erdoğan’a oy toplamaya çalışmayacaksın.

SONRA DA YÜREĞİN YETERSE KONUŞALIM DİYOR

Sonra tüm çelişkilerine rağmen bana gelmiş yüreğin yeterse konuşalım diyor. Benim yüreğimden önce aklım yetmiyor senin gel gitlerine. Ben kiminle konuşacağım? Eski ANAP’lıyla mı? Bir zamanlar CHP’yle pazarlık masasına oturanla mı? yoksa bir AKP’liyle mi?

MADEM AKP’LİSİN ANLAT BAKALIM!

Başkan Soyer, madem AKP’lisin diyerek;

O zaman anlat bakalım: 20’li yaşlarda Gezi’de dövülerek öldürülen gençleri,

Bir gecede tayini çıkartılıp, evi barkı dağıtılan binlerce polis memurunu,

15 yaşında öldürülen çocuğu meydanlarda yuhalatan başbakanını,

Ayakkabı kutularını, iki gecede evlerden dağıtılan yüz milyonları,

Fikir suçunda içeride onlarca, yüzlerce, genç, gazeteci, yurtsever insan  yatarken, elini kolunu sallayarak gezen bakan çocuklarını,

Kuran-ı Kerim’le dalga geçen hükümetin en yetkili bakanlarını…

 

HERKESİN GÖRÜŞÜNE SAYGIM VAR

Herkesin görüşüne saygım var ama özellikle AKP’li kardeşlerimize seslenmek istoyurm dien Soyer; “AKP artık 2002’de iktidara gelen parti değil. Bugün iktidarını korumak içib Suriye’yle savaş hazırladığında. Gelin hep birlikte Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi bir bahar temizliği yapalım. Yolsuzlukları, tek adam yönetimini, insanları cepheleştirmeyi bir tarafa bırakalım. Bu anlayışı çöpe dökelim. Gelin varlık içinde, özgür biçimde yaşanacak bir Türkiye’ye adım atalım. Gelin aydınlık, tertemiz, barış içerisinde yaşanacak bir memleketi hep birlikte kuralım” dedi.

 

 

 

_MG_9489 _MG_9597 DSC_6103 DSC_6140 DSC_6159 DSC_6178 DSC_6211 DSC_6213   DSC_6248 DSC_6272 DSC_6274 DSC_6287 DSC_6299 DSC_6339 IMG_9577 IMG_9600

 

DSC_6238DSC_6234

 

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.