Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Gündeme Dair programında yanıtladı

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Büyük İzmirTV’de yayınlanan Gündeme Dair programında Figen Avcıoğlu’nun sorularını yanıtladı.

Ülke ve ilçe gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yetişkin, geçtiğimiz hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 2019’da YSK hakimlerine hakaret ettiği gerekçesi öne sürülerek verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasını yorumladı. 

Başkan Yetişkin ayrıca CHP İzmir’de son dönemin en çok konuşulan konularından il başkanlığına ilişkin değerlendirmede de bulundu.

“TEK AMAÇ İSTANBUL’UN YÖNETİMİNİ ELE GEÇİRMEK”

İmamoğlu kararında amacın, seçimle kaybedilen İstanbul’u almaya çalışmak olduğunu vurgulayan Başkan Yetişkin, “Amaç, İmamoğlu’nu açığa almak ve önümüzdeki seçimlerle ilgili İstanbul’un yönetimini ele geçirmek. Söylediklerim de çıkacak. Çünkü adalet düzgün işlemediği için bunu açık açık ekranların karşısında söyleyebiliyorlar. Bunu açık açık söylüyorlar ki karar öyle çıksın. Ha kapalı kapılar ardında da konuşuyorlar. Ama dediğim gibi tek amaç İstanbul’un yönetimini yeniden ele geçirerek şu anda kentin rantı için kullanılan yatırımları seçime yönelik kullanmak. Tarikatlara, vakıflara İstanbul’un önünü yine açmak amaç. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da ‘İstanbul’u alan Türkiye’yi alır’ demişti. Buradan bakmak lazım. Yok hakimlere yıllar önce şunu demiş bunu demiş… Yıllar önce söylediği şeyler olmasaydı başka bir şey bulacaklardı” dedi.

“HALK ARTIK DEĞİŞİMİ İSTİYOR”

İmamoğlu’na destek için 6’lı masa liderlerinin de katıldığı ve CHP İzmir örgütünün de tam kadro katıldığı Saraçhane’deki etkinlikle ilgili düşüncelerini de ifade eden Yetişkin, “Ambians tamamen benim gördüğüm şuydu. Halk artık değişimi istiyor. Bu cumhurbaşkanının adının şu ya da bu olması değil. İnsanlar 6’lı masadan bir lider çıksın biz ona oy verelim. Onu cumhurbaşkanı yapalım ve meclisi dizayn edelim istiyor. İnsanlar her gün baskı altında. Ülkenin neresinden tutarsanız tutun bir sıkıntı var çünkü” diye konuştu.

“BAHÇELİ GENEL BAŞKANIMIZDAN YANA KARAR ALMAK İSTİYOR GİBİ”

İmamoğlu kararına ilişkin İÇişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘İstinaf ve Yargıtay’dan karar çıkarksa açığa alırım” sözleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karara müdahaleleri olmadığı yönündeki sözlerini de yorumlayan Yetişkin, “Cumhurbaşkanının açıklamasına bakarsanız… Bizim bu işin içine bulaştırmayın diyorlar ama arka plandan başkaları bulaşıyor. Kendiler hiçbir şekilde bu işin olmadığını iddia ediyorlar ama… bugün cumhurbaşkanından habersiz hiçbir şey yapılamıyor. Bunun cumhurbaşkanından habersiz yapılmasına imkan var mı? Yok. Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına bakarsanız genel başkanımızdan yana tavır almak istiyor gibi geliyor bana. Ben bu 6’lı masanın içine atılmış bir bombaydı. İmamoğlu üzerinden bir kaos yaratıp masayı dağıtmak için yapılmış bir oyun gibi geliyor bana. Umarım olaylar bu şekilde gelişmez. Çünkü 6’lı masanın birlikteliğini koruması lazım. Herkes 6’lı masadan bir umut bekliyor. Kişisel değil toplumsal görüşlere bakılması lazım. Kimi aday gösterirlerse biz hepsinin arkasında çalışmaya hazırız. İsim önemli değil. Evet benim gönlüm genel başkanımızdan yana” ifadelerini kullandı.

“İSMİN DEĞİL PARTİNİN ARKASINDAYIZ”

Son günlerde CHP İzmir’de en çok konuşulan konuların başında gelen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in milletvekilliği aday adaylığı için olası istifası sonrasında il başkanı olacak isme dair gündeme gelen konulara da değinen Başkan Yetişkin, uzlaşı mesajı verdi ve şunları söyledi; “Dinamik, dinç ve örgütü iyi tanıyan birinin olması lazım. Ben Ahmet ya da Mehmet olsun diyemem. Ben şunu bilirim. Ben doğdum ve CHP’nin içinde büyüdüm. Birçok görevlerde bulundum. İsim ne olursa olsun. Biz ilk başta ismin değil CHP’nin arkasındayız. İçeriden olur dışarıdan olur kim olursa olsun biz herkesle iyi ve dosthane bi şekilde partimizi nasıl İzmir’de bir adım daha öne taşırız onun derdindeyim. Yani gruplara ayrılıp grupların birbirini kırmasına da müsaade edilmemesi gerekiyor. Bir şekilde tek isim üzerinde uzlaşılan içeriden ya da dışarıdan herkesin olmasa bile çoğunluğun istediği bir aday olmalı. Biz kimi gösterirlerse onunla çalışmaktan zevk duyarız.”

“YERİN ÜSTÜNDEKİ DEĞİL ALTINDAKİ ZENGİNLİKLE İLGİLİLER AMA…”

Geçtiğimiz aylarda cumhurbaşkanlığı kararnamesi daha sonra da torba yasa içinde gündeme gelen ancak geri çekilen ‘zeytinlik’ konusunda da iktidara tepki gösteren Yetişkin, “O konular hiçbir zaman kapanmaz. Her zaman başka bir yerden tazyikli bir şekilde gelmeye çalışacaklar. Onların tek düşündükleri para ve kanal. Ya bu toprakların üstünde yaşayan canlılar, zeytinler var. Bin yıllık bu zeytinlerin onların gözünde hiçbir anlamı yok. Varsa yoksa yerin altındaki zenginlik olanlara göre. Ama gün gelecek o zenginlik para etmeyecek. O gıdaya, zeytinyağına, sağlıklı bir şekilde farklı gıdalara ulaşamadığında yerin altındaki o zenginlik hiçbir şekilde fayda etmeyecek. Buna dikkat çekmek için sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ‘Zeytine vefa’ diye bir etkinlik gerçekleştirmiş. Orhanlı’da o maden ve JES’lerle ilgili daha öncesinde bir proje vardı. Bir gecede zeytin ağaçlarını kesmeye kalktılar. ‘Dur’ dedik. Sonrasında çam ağaçlarını kesmek istediler ona da ‘Dur’ dedik. Biz bu mücadeleyi hem yasal zeminde hem de odalar, STK’lar ve köylülerimizle birlikte yaptık. Bizim için yerin altındaki değil üstündeki zenginliklerimiz önemli. Bahsi geçen köyler üreten köyler. ORadaki gençler ve aileler o topraktan geçimini sağlayıp evlerine bakabilir durumdaylar. Eğer ki o topraklar ellerinden giderse… Bir JES kurulsa oraya, düzgün yapılmazsa doğaya suyunu salsa yine olmaz. Yine ürünlerden verim alınmaz. Orası ilk zeytin hasadının olduğu yer. Erkence Zeytini. Stratejik bir değeridir o bölgenin. Eğer ki biz bugü he beraber buna dur demezsek… Onlar zaten üstüyle değil altıyla ilgileniyorlar Biz altındakini çıkaralım bitti mi gideriz diye düşünüyorlar. Ama bunu yaptıklarında ne doğa kalıyor ne ürün kalıyor” dedi.

“MARİNA GİBİ PROJELERE PARA HARCANACAĞINA…”

Başkan Yetişkin, İzmir’de en çok su sıkıntısı çeken bölgelerden olan Seferihisar’da merkezi iktidar tarafından yapılması planlanan ancak hala bir adım atılmayan içme suyu barajı konusunda da çağrıda bulundu ve “Bu yıllardır konuşulan bir şey ama şu ana kadar herhangi bir adım atılmadı. Umarım ki devlet bir an önce bu konuya el atar. Çünkü yeraltı sularımız artık iyice azalmaya başladı. Seferihisar artık kuraklık çekmeye başladı. Eğer sulama barajımız olmasaydı Seferihisar’ın suları bitmiş olabilirdi. Yani marina gibi projelere harcanacak paranın, baraj gibi Seferhisar’ın yararına olacak projelere harcanması taraftarıyız” diye konuştu. 

“NEDEN O KAVŞAK 100 METRE YUKARI ALINMADI?”

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın’ın ilçedeki sanayi bölgesinin girişindeki yola ilişkin yaptığı ‘kamulaştırma’ eleştirisine de yanıt veren Başkan Yetişkin, şunları söyledi; “Kamulaştırma falan filan değil o. Bir arazi var. Özel mülkiyetin içinden yapılmış bir yol var. Onu belediye kamulaştırılsın diyorlar. Neden sen o kavşağı zamanında 100 metre yukarı yapıp da mağduriyeti engelliyorsun? Bizi o konuda engellediler. Biz zamanında gidip o kavşağı 100 metre yukarı alalım dediğimizde karayolları bölge müdürünü görevden aldılar. İş yokuşa sürüklendi. Şimdi de adamın tarlasını kamulaştırılsın! E başındayken çözümü vardı. Oraya bir sürü konut yapıldı. Sıkıntı daha da büyüdü. Zaten sanayinin kendine ait bir trafik yükü var. Şimdi nüfusun artmasıyla insanlar da bu trafik sıkıntısını çekiyor. O yolun yerinin en başında değişmesi lazım.”

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.