Basına ve Kamuoyuna

Türkiye genelinde Eğitim sen ve kamu emekçileri KESK’ in almış olduğu karara istinaden 29 Aralık 2015 tarihinde bir günlük İş bırakma eylemine Seferihisar’daki KESK ve Eğitim Sen üyeleri de katılmıştı.

Seferihisar’daki 36 eğitim emekçisine 1 yıl kademe durdurma ve maaştan kesim cezaları verildi.Konuya ilişkin Eğitim Sen İzmir 6 Nolu Şube Yürütme Kurulu Üyesi Nihat Keni , Seferihisar Eğitim sen temsilciliği başkanı Süleyman Yıldız ve Üyeler,demokratik kitle tensicileri, Seferihisar Cumhuriyet Meydanı’nda bir basın açıklaması yaptılar.

BASINA VE KAMUOYUNA …
Türkiye uzun zamandır hak ve özgürlüklerimize yönelik ihlallerin yaşandığı, anayasal haklarımızın dikkate alınmadığı bir ülke haline dönüşmüştür. Askeri darbe dönemlerinde bile olmayan işlemler hayata geçirilmekte, uluslar arası sözleşmeler bile yok sayılmaktadır.

Bunun en somut örneği 29 Aralık 2015 tarihinde barış talebi ile KESK’in kararı ile hayata geçirilen 1 günlük iş bırakma eylemine açılan dava ve soruşturmalardır. Barış içinde kardeşçe yaşam için yaptığımız bu bir günlük iş bırakma eylemi illegal eylemmiş gibi gösterilerek cezalar yağdırıldı.

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Seferihisar’da da siyasal iktidarın eliyle amirlerimizin özel çabalarıyla 36 arkadaşımız 1 yıllık kademe ilerlemesinin durdurulması veya 1/30 maaş kesim cezası, 1 arkadaşımıza şube müdürlüğü , 1 arkadaşımıza müdür yardımcılığı görevi üzerinden alındı . Ayrıca şube müdürü
Arkadaşımıza sürgün cezası da verilmiştir. Milli eğitim İdari amirleri Seferihisar’daki eğitim sorunlarını çözmekle uğraşacaklarına büyük bir özveri ile çalışan arkadaşlarımızın çalışma barışını bozmaktadır.
Narlıdere’de de 47 arkadaşımıza 29 aralık grevine katıldığı için dava açıldı.Bu arkadaşlarımız ilk duruşmada beraat ettiler . Çünkü “Sendikal eylem suç değildir.” Görevini kötüye kullananların kimler olduğu açıkça ortadadır. Sorumlular er ya da geç hukuk karşısında hesap vereceklerdir.

Biz hükümetin, ülkemizin aydınlık yüzü olan eğitim emekçilerine bu tür baskı ve saldırılar ile neyi amaçladığını gayet iyi biliyoruz.ve bu hukuksuzluğa asla boyun eğmeyeceğiz.

Bu karanlık zihniyete karşı Seferihisar’da İzmir’de ve Türkiye’nin her yerinde dimdik duracağız. Asla diz çökmedik, çökmeyeceğiz.

36 arkadaşımız yalnız değildir. Onurumuzdur. Sendikal eylemlerin yargılanmasına hayır!
Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz!

Eğitim-Sen Seferihisar Yürütme Kurulu

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.