An İtibariyle İzmir Büyükşehir Adayı Belli!

CHP’de aylardır yılan hikayesine dönen İzmir Büyükşehir adayı netleşti. Bugüne kadar isim konusunda ser verip sır vermeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk kez isim verdiği bildirildi.

CHP’de Pazar günü önce MYK ardından PM toplanarak belediye başkan adaylarını belirleyecek.

Kritik PM toplantısında İzmir Büyükşehir ve ilçeleri ile İstanbul’un ilçelerinin belediye başkan adaylarının büyük çoğunluğunun açıklanacağı öğrenildi.

VE KILIÇDAROĞLU İSİM VERDİ
DÜZGÜN HABER’in edindiği bilgiye göre bugüne kadar İzmir Büyükşehir adayı konusunda hiçbir sinyal vermeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugünden itibaren sessizliğini bozdu.

Kılıçdaroğlu’nun, kendisini ziyaret eden aday adaylarına, “İzmir’de yaptığımız araştırmaların ışığında büyükşehire Tunç Soyer’i aday göstereceğiz. Herkesin Soyer’in adaylığının etrafında kenetlenmesini istiyorum” dediği öğrenildi.

Son PM öncesi de Kılıçdaroğlu’nun İzmir büyükşehir adayı olarak Tunç Soyer’in ismini MYK’ya sunacağı öne sürülmüştü.

Ancak kritik PM toplantısı öncesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da, “Ben de varım” demesi üzerine büyükşehir adayının açıklanması ertelenmişti.

YÜCEL KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ
İzmir büyükşehir adayının büyük oranda netleşmesinin ardından Ankara’ya kamp kuran İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Kılıçdaroğlu ile görüştü. Yücel’in İzmir’in ilçeleri konusunda CHP Liderine yeni liste sunduğu öne sürüldü.

GİZLİ OYLAMA HAZIRLIĞI
DÜZGÜN HABER’in edindiği bilgiye göre Tunç Soyer’in isminin MYK’dan geçmesi durumunda PM’de gizli oylama yapılması için muhaliflerin imza toplama hazırlığında oldukları öğrenildi. Gizli oylama önergesinin işleme konuşması için 12 PM üyesinin imza vermesi bekleniyor.

duzgunhaber.com

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.