Ahşap Oyuncak Ve Sokakla Tanışma Vakti

SAMSUNG CSC

Seferihisar Belediyesi Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde “Oyun ve Oyuncak Atölyesi” açıldı.  Atölye sayesinde çocukları zararlı-ithal oyuncaklardan ve sanal ortamlardan koruyarak, ahşapla ve sokakla tanıştırmak hedefleniyor.

Seferihisar Belediyesi, AD Oyuncak, Atölye Hayat işbirliğiyle açılan ve dört gün sürecek “Oyun ve Oyuncak Atölyesi”  yoğun bir katılımla başladı. Seferihisar Belediyesi Çocuk ve Gençlik Merkezi’ndeki atölyede, uzman katılımcıların öncülüğünde, doğal ahşap kullanılarak oyuncaklar, pamuklu ve merserize kumaşlarla bez bebekler yapılıyor. Ayrıca atölye çalışmaları içerisinde çamur atölyesi ve girişimcilik atölyesi açılacak. Çocuklar eğitmenlerle birlikte sokağa çıkarak, yaşadığımız bu günlerde unutulmaya başlayan sokak oyunlarını oynayacak.

Etkinliğin ilk gününde Kültür Bakanlığı Sanatçısı Adnan Karagülle tarafından çocuklara ve ailelerine evde kolaylıkla yapılabilecek doğal ahşap yapımı oyuncak üretimi çalışması yapıldı. Aileleriyle birlikte atölyeye katılan çocuklar hem çok eğlendi, hem de evde oyuncakların nasıl yapabileceğiyle ilgili bilgi sahibi oldu.

Çalışmaların ikinci gününde eğitmen Suzan Yılmaz tarafından Dolgu ve Bez Bebek eğitimi verilecek. Etkinliğin Sığacık’ta gerçekleşecek üçüncü ve dördüncü günlerinde ise Seramik Sanatçısı -Sadekar Naciye Özkılıç’ın Çamur Atölyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Dç.Dr. Engin Deniz Eriş tarafından girişimcilik atölyeleri açılacak.

Etkinliğin önemine vurgu yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “ Çocukların ahşapla ve sokakla tanışmalarını çok önemsiyoruz. Günümüz dünyasında  dijital hayatın getirdiği birçok faydayla birlikte maalesef çocukların birbirleriyle iletişimlerinin kopmasının, arkadaşlıkların ve paylaşımın azalmasının önüne geçilemiyor. Ama biz çocukların sokakla-toprakla tanışmasının önemini, ayaklarını toprağa bastıklarında, birlikte oyun oynadıklarında daha sağlıklı büyüdüklerini biliyoruz. Burada çocuklar, dede yadigarı yöntemlerle ve zararsız malzemelerle oyuncak yapmayı, birlikte vakit geçirmeyi, birlikte oynamayı, yeniden keşfediyorlar. Çok faydalı bir dört günün bizi beklediğini düşünüyorum. AD Oyuncak, Atölye Hayat, bizimle olan eğitmenlerimize ve katılım gösteren ailelerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.