Aday Öğretmenlere Yapılan Baskılara Tepki!

SEFERİHİSAR’DA,SENDİKALARDAN ADAY ÖĞRETMENLERE YAPILAN BASKILARA TEPKİ!

Seferihisar’da yetkili sendika EĞİTİM SEN,EĞİTİM İŞ VE TÜRK EĞİTİM SEN yöneticileri, aday öğretmenlere yandaş sendikaya üye olmaları konusunda yapılan baskıları bildirmek üzere İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kaya ile görüştüler.

 

Seferihisar’a gelen aday öğretmenlere, müdür ya da müdür yardımcılarının odalarına çağrılarak, yandaş sendikaya üye olmaları konusunda bir baskı uygulandığını, son derece rahatsızlık veren bu tutum hakkında Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kaya ile görüşmede. Kendisine, tüm öğretmenlerin ve özellikle aday öğretmenlerin güvenliğinin, sağlıklı ve özgür bir ortamda çalışmasının güvencesi olması gerektiği belirtildi. Aday öğretmenleri kurum müdürü ya da müdür yardımcısı odalarına çağırarak, kapalı kapılar ardında dolaylı baskı yapılmasının önüne bir an önce geçilmesi gerektiği, kendisini kurum müdürü değil de yandaş sendika müdürü zannedenlerin bir an önce uyarılması gerektiği konusunda fikir alış verişinde bulunuldu. Mustafa Kaya, konuya ilişkin takipçi olacağını, sergilenen tutumun doğru olmadığını belirtti. Bizler, Seferihisar’da çalışma barışından yana olan bireyleriz. Aday öğretmenlere ,adaylığınız kalkmaz şeklinde telkinlerle sindirmeye çalışanlar ve kendini yandaş sendikanın müdürü zannedenler bilmelidir ki; çocuklarımıza bırakacağımız onurlu bir gelecek, koltuktan daha önemlidir. Bizler her zaman bunun savunucusu olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Baskılar devam ederse bir sonraki aşamada bu düzene çanak tutan herkes hakkında suç duyurusunda bulunacağız.

 

EĞİTİM SEN,EĞİTİM İŞ VE TÜRK EĞİTİM SEN

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.