Seferihisar’a Yeni Baraj Geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2050 yılının nüfusu ve su ihtiyacına göre 30 ilçede gerçekleştireceği yeni içme suyu yatırımları için İçme Suyu Master Planı’hazırlayıp çalışmalara başladı.

Seferihisar’a kurulacak Gelinalan barajı için harekete geçildi. Planda İzmir’in 30 yıl sonraki su ihtiyacına göre, 15 adet baraj ve 3 adet regülatör ile Foça ve Çeşme’de yapılacak 2 adet deniz suyu arıtma tesisinin yapımı öngörülüyor.

6.5 milyar liralık yatırım öngören master plan doğrultusunda harekete geçen İZSU Genel Müdürlüğü, Seferihisar’a kurulacak Gelinalan barajları için harekete geçti.

Seferihisar ilçesinin ileriye yönelik uzun dönem içme ve kullanma suyu ihtiyacına takviye olması amacıyla planlanan Gelinalan Barajı’nın planlama mühendislik çalışmaları için ihaleye çıkıldı. Eylül ayında ise planlama çalışmaları başladı. Yaklaşık 1 yıl sürecek planlama çalışmalarının ardından barajın uygulama projeleri hazırlanacak ve ardından yapım ihalesine çıkılacak.

225 milyon metreküp hacimli barajda 3 milyon 740 bin metreküp su depolanacak ve ilçeye yılda 1 milyon 720 bin metreküp içme ve kullanma suyu sağlayacak.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.