Tunç Soyer Genel Başkan Yardımcısı Oldu

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Türkiye’nin ilk Sakin Şehri Seferihisar, üç yıl önce Cittaslow a kabul edildi.  Aradan geçen üç yıl içerisinde bu oluşumun gereklerini fazlasıyla yerine getiren Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu başarının ödülü olarak Cittaslow Genel Başkanı Luca Marconi’nin yardımcılığı görevine getirildi.

Belediye başkanı Tunç Soyer, Cumartesi İtalya Bologna Citta Slow  Brisighella kasabasında düzenlenecek törenle mazbatasını alacak.

Tunç Soyer yaptığı açıklamada” Sakin Şehir olarak tek biz kalalım diye hiç düşünmedik. Tam tersine Sakin Şehir olmak isteyenlere kapımızı açtık. 3 yıl içerisinde Yenipazar, Akyaka (Aydın), Yalvaç (İsparta), Peşembe (Ordu), Vize (Kırklareli), Taraklı (Sakarya), Halfeti (Şanlıurfa) ve Gökçeada’yı (Çanakkale) Cittaslow Birliği’ne aldık. Seferihisar’da yaptığımız dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen Citta Slow şehirleri genel kuruluna o kadar çok önem verdik ki, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve çok sayıda milletvekilimizin katılımı da birliğin genel merkez yönetimini etkiledi. Yeni görevimi de başarıyla yerine getireceğimden kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Cittaslow Birliği Başkanı Luca Marconi Seferihisar’daki Genel Kurul’da gördükleri ilgiden çok memnun kalmış, Belediye Başkanı Tunç Soyer’e çok teşekkür ederek memnuniyetini belirtmişti.

 

Dünya Tanımasa da Biz Kıbrıs’ımızı Tanırız

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden de bir kasaba, Cittaslow ailesine katılacak. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gazi Magosa’ya yakın bir yerde bulunan Yeni Boğaziçi kasabasına da “Cittaslow” sertifikası verileceğini belirterek açıklama yapan Başkan Tunç Soyer “Rum Kesimi nedeniyle dünyanın tanımadığı KKTC, uluslararası bir platformda kabul gördü. Bu bir ilktir ve büyük bir başarıdır. Kıbrıs’ta büyük bir heyecan ve sevinç var. Genel Başkan Yardımcılığı görevimin tebliğinin yanı sıra Kıbrıs’tan bir kasabamızın da ailemize katılacak olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

 

 

DSC_3409DSC_3428 - Kopya

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.