Seferihisar’da CHP Rüzgarı

7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimleri Seferihisar sonuçlarında CHP Seferihisar’da %48 oyla, bir önceki genel seçimlere göre oyunu 5 puan artırmayı başardı. AKP ise %36’dan 25’e düştü.

 

Seferihisar milletvekili seçimi sonuçları CHP %48, AKP  %25, MHP %14, HDP %8 şeklinde sonuçlandı. 26689 seçmenin bulunduğu ilçede seçim %86 gibi yüksek bir katılım oranıyla gerçekleşti. 22971 kişinin oy kullandığı seçimde CHP 10839 oy aldı. 2011 yılındaki genel seçimlerde Seferihisar’da %43 oy alan CHP, puanını 5 puan artırarak, İzmir ilçeleri içerisinde oyunu en çok artıran dört ilçeden biri oldu. AKP ise 2011 yılında %36 oy oranıyla bıraktığı sandıkta, 2014 yılında tam bir hayal kırıklığı yaşadı. 11 puan gibi büyük bir düşüş yaşayan AKP, uzun zaman sonra Seferihisar’da en düşük oy oranıyla seçimi tamamladı. MHP’nin 3194 oyla tamamladığı seçimde, Türkiye genelinde barajı aşmayı başaran HDP, Seferihisar’da da 1800 oy almayı başardı.

 

Tunç Soyer

SEFERİHİSARLILARA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Başkan Soyer; “Türkiye Cumhuriyeti  tarihinin önemli seçimlerinden birini geride bıraktık. Sonuçların Türkiye için ne gibi değişiklikler yaratacağı henüz tam olarak öngörülemiyor.  Ancak kimsenin reddedemeyeceği iki sonuç varsa, biri, AKP’nin  tek başına iktidar olamadığı, diğeri ise HDP’nin artık TBMM’de temsil edildiğidir. Seferihisar’daki tablo ise  daha net ve anlaşılabilir sonuçlar ortaya koydu. Öncelikle Seferihisar’da  sandık başına giderek vatandaşlık görevini yapan ve demokrasimizin kökleşmesine katkı veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür  ediyorum. Huzur  ve sükunet içinde geçen seçimler vatandaşlarımızın demokratik olgunluğu konusunda içimizi ferahlatan ilk olumlu sonuçtur. Üstelik katılımı %86 gibi yüksek bir oranda gerçekleşmiştir.

 

TEK KAYBEDEN AKP

2011 Genel Seçimlerine göre CHP oylarını %5 düzeyinde arttırarak, İzmir’in ilçeleri içinde oyunu en çok arttıran dört ilçeden biri oldu. 2011 Genel seçimlerine göre, AKP % 36’den % 25’e  düşerek % 11 oy kaybetmiştir. Bu seçimin kazananları olarak CHP, MHP ve HDP ilçe yöneticilerinin başarısının kutlanması gerekir. 2015 Genel Seçimlerinin Seferihisar’daki tek kaybedeni AKP olmuştur.  AKP’nin Türkiye’deki  oy kaybının çok üzerinde bir oy kaybı yaşanmış olması seçimin en belirgin göstergelerinden biri olmuştur.  CHP 2014 yerel seçimlerine göre, % 6 kadar oy kaybetmiş görünmektedir ama aynı seçimlerde, MHP’nin ve HDP’nin aldığı oy göz önünde bulundurulursa, 2015 genel seçimlerinde,  yerel  seçim hassasiyetleri nedeniyle  aktarılmış oyların ve “emaneten” verilmiş  olanların  geri dönmesi  ile CHP’nin Seferihisar’daki “saf” oylarının ortaya çıktığı tespiti yapılabilir.

 

CHP İLÇE YÖNETİMİNİ KUTLUYORUM

CHP Seferihisar’da 2004 Yerel seçimlerinde %31,5, 2009 yerel seçimlerinde %43, 2014 yerel seçimlerinde %54 oy almıştır. 2007 genel seçimlerinde %40, 2011 Genel seçimlerinde %43, 2015’te ise  %48 oy alarak sürekli olarak oylarını arttırmayı başarmış, istikrarlı bir şeklide büyümesini sürdürmüştür.  Bu nedenle özellikle Seferihisar İlçe Yönetimi ve Kadın Kolları ile Gençlik kollarının her biri birer pırlanta olan gençlerini bütün kalbimle kutluyorum. Seferihisar’da  ve Türkiye’nin tamamında sağduyusunu kullanarak oy kullanan ve gelecek umutlarımızı yeşerten, aydınlık bir geleceğin kapısını aralayan herkese sonsuz teşekkür ediyorum.

 

SECİMSONUC

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.