Manisa Demirci ilçesi İrişler köyünde yaşayan genç girişimci Meltem Aka adını kozalak reçeli ile duyurmaya başladı.
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Gıda Mühendisliği üçüncü sınıfta öğrencisi olan Meltem Aka, unutulmaya yüz tutmuş gıda ürünlerini İnstagram’dan kendisine ait “gidacinin_urunleri” ismiyle pazarlamaya başladı, böylelikle hem bütçesine katkı sağlamaya çalışıyor hem de geleneksel gıdaları tüketici ile buluşturuyor.
Gıda Mühendisi olmayı ilkokuldan itibaren hedeflediğini söyleyen Meltem Aka “Türk mutfağı çok zengin ve çok sağlıklı, fastfood tarzı beslenmenin obeziteden tutunda farklı birçok hastalığa rahatsızlığa neden olmakta, Ben ekmekten tutun, sirke, zeytinyağı, kantaron yağı ve sağlığa çok faydalı Kozalak reçeli veya kozalak şurubunu geleneksel yöntemlerle üretiyorum.” dedi.
Meltem Aka, taze olarak topladığı kozalakları büyükçe bir kazanda odun ateşiyle kaynatarak reçinesini çıkarıyor. Çıkan reçineyi şurup olarak değerlendirip kalan kozalakları minimum miktarda doğal şekerle marine edip bu şekilde tüketilme kolaylığı sağlıyor. Kozalak şurubunun ise çok faydalı olduğunu bu yüzden çok talep gördüğünü dile getiren Aka geleneksel yöntemlerin her zaman daha sağlıklı olduğunu ifade etti.
Lisans eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisans yapmak istediğini ifade eden Aka girişimci tavırlarıyla köyünde yaşayan tüm gençlere örnek olmakta.
meşhur kozalak mucizesi siparişi için tıklayın
Kozalak şurubunun faydaları – Özellikle kaynatılıp hazırlanan kozalak şurubunun solunum yolu hastalıklarından olan astım ve bronşit tedavisi, Akciğerlerin temizlenmesine yardımcı, bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudu hastalıklara karşı korur, mikroplara karşı vücudun dinç kalmasını sağlar. Metabolizmayı düzene sokar, uyku sorunlarının üstesinden gelir, kozalak şurubunun sakinleştirici etkisi vardır, stresli anlarda tüketilebilir.