İzmir’e Kadın Aday “Burcu Bostancıoğlu”

DEMOKRAT PARTI GENEL BASKANI GULTEKIN UYSAL, PARTISININ IZMIR BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKAN ADAYININ BURCU BOSTANCIOGLU OLDUGUNU ACIKLADI.(FOTO: HANDE NAYMAN / IZMIR, DHA)

31 Mart yerel seçimlerine geri sayım devam ederken bugün Demokrat Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın katılımıyla açıklandı.

Düzenlenen toplantıda Uysal’a DP İzmir İl Başkanı Ozan Demirbaş ile Demokrat Parti Parlamento İlişkileri Başkanı ve Parti Sözcüsü Haydar Altıntaş eşlik etti.

Toplantıda Uysal, Demokrat Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayının Burcu Bostancıoğlu olduğunu açıklarken Bostancıoğlu’ndan aday olarak ilk mesajlar geldi.

Bostancıoğlu, ‘İzmir CHP’nin kalesi’ sözleri üzerinden isim vermeden CHP’ye yüklenerek “Mekanın sahibi geri geldi” diye konuştu.

MEKANIN SAHİBİ GERİ GELDİ

İzmir’in demokrat Parti’nin kalesi olduğu mesajını vererek konuşmasına başlayan Bostancıoğlu, “Bugün tarihi bir gün. İzmir’de bir kadın olarak İzBB adayıyım. Atatürk’ün ilke ve inkılaplarının ışığında büyükşehir adayı olmak büyük bir onur ve sorumluluktur. Bu sadece bir seçim yarışı değil. Aynı zamanda kadınların siyasette ve toplumda daha fazla yer alam fırsatıdır. Ben üç kuşak İzmir’deyim. İzmirli kadınların temsiliyim. 5 yıldır meclis üyesi olarak yerel siyasette varım. İzmir, cumhuriyetin kalesidir. İzmir, kadın şehridir. Zaman zaman bundan rahatsız olanlar İzmir’i gavur olarak nitelemiştir. Biz nefes alan bir şehiriz. İzmir, herkese ana kucağı olmuştur. İzmir, herkesi bağrına basmıştır. İzmirliler olarak tarihin bize yüklediği bu misyondan asla vazgeçmeyeceğiz. İzmir Demokrat Parti’nin evi, Demokrat Parti İzmir’in kalbi. Mekanın sahibi geri geldi” dedi.

KÜLLERİMİZDEN YENİDEN DOĞARAK DEMOKRAT PARTİ’DE BİRLEŞELİM

Başkan adayı olarak önceliklerinin gençler ve çocuklar olduğunu belirten Bostancıoğlu, “İzmir’i daha yaşanabilir bir şehir yapmak ve İzmirlilerin refahını artırmak için bu yola çıkıyorum. Var gücümle çalışacağım. İzmir’i tüm İzmirlilerin şehri yapmak için yola çıkıyorum. Ayrım yapmadan, kucaklayıcı bir anlayışla hareket edeceğim. Çocuklarımızın ve gençlerimizin güvenli bir kentte yaşaması için küllerimizden yeniden doğarak İzmir’de Demokrat Parti’de birleşelim” diye konuştu.

BİR BANKAMATİK PROBLEMİ VAR

Son dönemde İzmir’de adayların en çok üzerinde durduğu noktalardan olan belediyelerdeki işçi sayısı üzerinden ‘bankamatik’ göndermesi yaparak “İşsizlik ülke genelinde çok büyük problem. Belediyeler de bu konuda ellerinden geleni yapıyorlar. Ama bunun için bütçeler elverişli değil. Ama bir bankamatik problemi var. Biz, bu konuda elimizden geleni yapacağız. Tespitlerimiz yapıp gerekli çalışmaları yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.

ÖNCELİĞİMİZ GENÇLERİMİZİN ARTIK BU KENTİ TERK ETMEMESİ

Belediyenin birincil sorumluluklarının önünde uyuşturucuyla mücadelenin birincil vaadi olduğunu belirten Bostancıoğlu, “Bu kentin tüm problemlerine çözüm var. Hepsine çözüm geliştirilir. Ama benim üzerinde durduğum problem uyuşturucu. Bağımlılık problemi. Parklar, yollar yaparsınız. Ama o parklarda oynayacak çocukları, yollarda yürüyecek gençleri bulamayınca bir anlamı kalmaz. Biz, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi uyuşturucuya kurban ediyoruz. İzmir’in her yeri felaket. Ama önceliğimiz insan sağlığı, çocuklarımızın güvenliği, gençlerimizin geleceği bizim önceliğimiz gençlerimizin artık bu kenti terk etmemesi. Burası onların evi” dedi.

İZMİR’DE DEĞİŞİMİ İSTEYEN CİDDİ BİR NÜFUS VAR

Kentteki aday bolluğu üzerinden hedefini de açıklayan Bostancıoğlu, yine üstü kapalı CHP’ye yüklenerek şunları söyledi; “Ben sahada ok aktif gezen biriyim. Tramvay, otobüs ve metro kullanan bir meclis üyesi olarak sahayı iyi kokluyorum. Sahayı iyi koklayan biri olarak şunu söyleyebilirim ki İzmir’de değişimi isteyen ciddi bir nüfus var. İzmir’in yüzde 52’si kadın. Kadın belediye başkanın hiçbir parti tarafından son 30 yıldır gündeme gelmediğini varsayarsak, kendimizi sahada iyi aksettirirsek ben iyi bir oy oranı olacağımızı düşünüyorum.”

Burcu Bostancıoğlu kimdir?

Burcu Bostancıoğlu,  Dokuz Eylül Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği lisans ve yüksek lisans mezunudur. Yıldız Teknik Üniversitesi Resim Sanatı Terapisinin Madde Bağımlısı Gençlerin Sosyal Uyumlarına Etkisi konulu doktora çalışması yapmıştır. Sanat terapistidir. Mesleği ile bağlantılı sivil toplum kuruluşlarında görev almaktadır. İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.