Dünya Tarım Medyası Yeni Zelenda’da Buluştu

Kısa adı IFAJ olan Uluslararası Tarım Gazetecileri Federasyonu 12-18 Ekim 2015 tarihleri arasında Yeni Zelanda’nın Hamilton kentinde Dünya Kongresi’ni gerçekleştirdi. Dünyanın dört bir köşesinden yüzden fazla yazar, TV programcısı ve muhabir olarak görev yapan uluslararası tarım gazetecilerinin hazır bulunduğu Kongre’ye Türkiye’den Tarım Gıda Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TAGYAD) Başkanı İsmail Uğural katıldı. Kongre’de küresel ölçekte tarım ve gıda sektörüne ilişkin sunumlar yapıldı ve ele alınan konular tartışmaya açıldı.

Kongre’deki konuşmasında dünya tarım medyasının bir parçası olmaktan çok mutlu olduklarının altını çizen TAGYAD Başkanı İsmail Uğural bir basın açıklaması yaptı. Uğural, basın açıklamasında şunları söyledi; ”Doğrusu mükemmel bir organizasyondu. Kongre Komitesi hazırlıklarına 2012 yılında başlamış, o kadar ayrıntılı bir planlama vardı. Tüm dünyadan yüzden fazla tarım gazetecisinin bir araya gelmesiyle çok yararlı fikir ve görüş alışverişinde bulunduk. Uzun süren toplantı ve sohbetlerimizde tarım ve gıda sektörünün geleceğini masaya yatırdık. Bu süreçte uluslararası tarım gazeteciliğinin oynaması gereken rolü konuştuk.”

Uğural son olarak; “Tabii en önemlisi TAGYAD’ın IFAJ üyeliğinin oybirliği ile kabul edilmesi oldu. Böylece Türkiye de dünya tarım medyası içerisinde etkin bir konuma ulaştı. Bu çerçevede kamuoyuyla paylaşmak istediğim bir husus var; Şubat 2016’da IFAJ üyesi 20 gazeteci davetlimiz olarak İzmir’e geliyor. Çünkü IFAJ her yıl farklı bir ülkede dünya kongresi dışında ayrıca basın turu düzenliyor. Sonuç itibarıyla ilk defa uluslararası tarım gazeteciliği topluca ülkemizi ziyaret ederek Türkiye’ye özel bir ilgi göstermiş olacak” diye konuştu.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.