Yüzyılda bir kez çiçek açıp ölüyor


UNESCO tarafından dünya mirası listesine alınan ve koruma altında bulunan 60 ile 100 yıl arasında yaşayan ve ömürleri boyunca bir kez çiçek açan, çiçek açtıktan sonra da kuruyan Agave bitkisi Seferihisar’da 8 metrelik çiçek açtı.


Ana vatanı Orta Amerika olan ve Meksika çöllerinin doğal bitki örtüsünü oluşturan Agave bitkisi, Seferihisar ilçesinde çiçek açtı. Halk arasında “Sabır otu” ve “Yüzyıl bitkisi” olarak adlandırılan Agave kaktüsü, tüm ömrü boyunca bir defa çiçek açmasıyla biliniyor. Çiçeği açtıktan kısa bir süre sonra kuruyarak ölen Agave bitkisi, yeni yaşantısını çiçekteki tohumların toprağa düşmesiyle devam ettiriyor.

Seferihisar Doğanbey mahallesi ömür beldesi girişinde yol kenarında bulunan Agave bitkisi ömrü boyunca ilk ve son kez çiçeğiyle insanları büyülüyor.

Belediye Devrede


Vatandaşların duyarlılığı sayesinde Seferihisar Belediyesi halkın ilgisini çeken bitki için koruma çalışmalarına başladı.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.