Vali Toprak’a Niyet, Tireli Leyla’ya Kısmet!

Geçtiğimiz gün yoğun katılımla sona eren 10. Agroexpo Eurasia İzmir Tarım ve Hayvancılık fuarının ana katılımcılarından, İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği standı, ‘‘Her şerde bir hayır vardır’’ sözünü doğrulayan bir olaya sahne oldu. Kalabalık içinde oğlunu kaybeden Tireli çiftçi Leyla Özcan, evladını ‘‘Sakız’’ gibi bir sürprizle birlikte buldu.

 

Tire’nin Kahrat köyünden yola çıkarak tarım-hayvancılık sektörünün en büyüklerini İzmir’de buluşturan Agroexpo-Eurasia Tarım ve Hayvancılık fuarına gelen Tire Süt Kooperatifi Üyesi Leyla Özcan ve ailesinin keyifli günü, ailenin 8 yaşındaki oğlu Kerim Özcan’ın kaybolmasıyla kısa süreliğine de olsa kabusa dönüştü.

Yoğun kalabalık içinde oğlunu kaybeden Leyla Özcan, telaşla fuar yetkililerinden yardım isterken; minik Kerim ise dakikalar önce kendisi ve kardeşlerine dondurma ikram edilen, İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği standında sohbet ettiği tarım danışmanı Gökhan Zencirci’den yardım istedi. Gerekli kayıp anonsunun yapılmasından sonra stantta misafir edilen minik Kerim’i sakinleştirmenin yolunu arayan Birlik Başkanı Özer Türer, ‘‘Sakız’’ gibi bir hediye ile küçük Kerim’in stresini yok etti.

Türer, açılış töreninde İzmir Valisi Mustafa Toprak’a hediye edilmek üzere hazırlanan ancak Toprak’ın yoğun programı dolayısı ile katılamaması üzerine padoklara geri gönderilen Sakız cinsi kuzuyu, ailesi de hayvancılıkla uğraşan Kerim’e hediye etti. Küçük kuzuyu kucağına alıp korkusunu üzerinden atan Kerim; aynı anda anonsu duyarak standa gelen annesi ve kardeşlerine de kavuştu.

Birlik Başkanı Özer Türer’in sohbet ederek sakinleştirdiği anne Leyla Özcan da kuzu hediyesiyle yaşadığı kısa süreli üzüntüyü çabucak unuttu. Kaybettiği oğlu Kerim’in yanında yeni bir evlat daha edinen Leyla Özcan, hassasiyetleri ve yardımlarından ötürü Birlik personeli ve Başkan Özer Türer’e teşekkür etti.

 

2 (2) 3 5

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.