Uğur Mumcu katledilişinin 30’uncu yılında Seferihisar’da anıldı

Gazeteci susmazsa halk da susmaz

Uğur Mumcu’nun bir suikast sonucu katledilişinin 30. yılında , CHP Seferihisar İlçe Örgütü ve Atatürkçü Düşünce Derneği Seferihisar Şubesi üyeleri Atatürk Parkı içindeki Uğur Mumcu anıtı önünde ortak anma gerçekleştirdi.

ADD Seferihisar Şube Başkanı Dilek Değeroğlu’nun konuşması ile başlayan anma CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak ve Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in konuşmaları ile devam etti.

Yetişkin; “Uğur Mumcu’nun hayalindeki Türkiye’ye çok yakında kavuşacağız”

Törende konuşan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin “Uğur Mumcu, yolsuzluklara, hırsızlıklara ve gericiliğe karşı verdiği mücadele ile bu ülkenin geçirdiği en karanlık zamanlara cesareti ile ışık oldu. Bugün olduğu gibi çeteler, cemaatler, suç örgütleri elini kolunu sallayarak gezmesinler diye canı pahasına, gerçeklerin yüksek sesle söylenmesi gerektiğini savundu.Uğur Mumcu özgür bir basın için mücadele etti. İktidar, yıllardır baskı ve zulüm ile özgür basının sesini kısmaya çalışıyor. Kendilerinden olmayanları Silivri ile tehdit ediyorlar. Çünkü biliyorlar. Gazeteci susmazsa halk da susmaz. İşte bu yüzden, gerçekler ve doğrular yüksek sesle söylenemiyor, yalanlar gerçekmiş gibi yaşanıyor. Bu ülkede Uğur Mumcu’nun aydınlattığı yoldan yürüyen, onun cesaretinin bulaştığı binlerce onurlu gazeteci var. Bu cesaret sayesinde umudumuz dimdik ayakta. Uğur Mumcu’nun hayalindeki gibi çağdaş, laik, aydınlık bir Türkiye’ye çok değil sadece 4 ay sonra kavuşacağız. Uğur Mumcu’nun anısıyla, katledilen tüm gazetecilerimizi saygıyla anıyoruz. Anılarını sonsuza kadar yaşatacağız” dedi.

Anmaya Seferihisarlı gazetecilerin yanısıra bir çok STK ve siyasi parti temsilcisi katıldı. Konuşmaların ardından katılanlar Uğur Mumcu’nun anıtına karanfiller bırakıldı.

9.jpg
24.jpg
22.jpg
8.jpg
12.jpg
13.jpg
1.jpg
18.jpg

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.