Turizminde ‘korona’ fırsatçılığı: Aylık 100 bin TL’ye kiralık villa!

Yerli ve yabancı turistlerin koronavirüs korkusu nedeniyle otellere uzak durması, yazlık evlere olan ilgiyi artırdı. İlgiye paralel olarak da kiralık yazlıkların fiyatları uçtu. Yazlık ev almak isteyenlerin sayısında belirgin bir artış gözleniyor. Çeşme, Kuşadası, Foça, Bodrum gibi sayfiye yerlerinde otellerde doluluk oranı yüzde 10’u bile bulmazken, tatilini yazlık evde geçirmek isteyenlere uçuk rakamlar telaffuz ediliyor. Bodrum’da Türkbükü, Akyarlar, Yalıkavak gibi yerlerde villa tipi yazlıkların aylık bedeli 100 bin lirayı bulurken, pahalılıkta Çeşme Alaçatı yazlıkları ile yarışıyor.

Eski hakemlerimizden Erol Ersoy (Erol Ersoy Gayrimenkul), özellikle Çeşme için temmuz ve ağustos taleplerine yetişemez olduklarını belirtirken, şu bilgileri verdi: “Tatilciler, Urla, Seferihisar, Karaburun ve Çeşme’de, toprağı, bahçesi olan müstakil yazlıkları satın alma veya kiralamak için harekete geçti. Eskiden otel seçenekleri fazlaydı. Pandemi nedeniyle otel tercih edilmez olunca, insanlar kiralık yazlıkta tatil yapmak istiyor. Sezonluk 50 bin liraya verilen orta halli yazlıklar, bugün itibariyle en düşük 70 bin liraya gidiyor” dedi. Çeşme Mavişehir Gayrimenkul’ün sahibi Işıl Çallı Öziz ise insanların 3-4 odalı butik otellere yöneldiğini, ikinci alternatifin ise yazlık kiralamayı tercih ettiğini söyledi. Öziz, “Çeşme’de havuzsuz yazlıkları aylık 17 bin liraya kiralamak mümkün. Normalleşme başladığında bir günde 187 telefon görüşmesi yaptım. Herkes yazlık ev istiyor. Havuzlu evler daha çok tercih ediliyor. Onların fiyatı da aylık 30-35 bin lira aralığında” diye konuştu.

Ege’de Son Söz

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.