Tarımda Kadın Önemlidir

Köy Koop İzmir Bölge Birliği ve Ödemiş Ticaret Odası ortaklığıyla düzenlenen etkinlikte kadın girişimciler bir araya geldi. Yoğun ilgi gören etkinlikte konuşan İzmir Köy Koop Başkanı Neptün Soyer; “Tarımda kadın önemlidir. Köy Koop olarak kadın girişimciliğinin artması, kadınların daha çok istihdama dahil olmasını çok önemsiyoruz.” dedi.

Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlik yoğun katılımla gerçekleşti.   Etkinlikte “Girişimciliğin geliştirilmesi ve Kadın girişimciliği ” konusunda “Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu, Sinemada “En iyi Avrasyalı Kadın Sanatçı” ödüllü ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Jüri Özel Ödülü alan Ümmiye Koçak ile bir reklam filminde “yiyin gari” diyerek ünlenen Ayşe Elmacı ile bir araya geldi.

Ayrıca etkinliğe yaptıkları çalışmalar ve özellikle köy tiyatrosuyla dikkat çeken Seferihisar Tiyatro Topluluğu (SEFTİT) ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı.

Etkinlikte konuşan İzmir Köy Koop Başkanı Neptün Soyer; “Tarım, tarımda kadın önemlidir. Kadınların girişimcilik çalışmalarına destek vermek için Türkiye’ye örnek olan Ümmiye Teyze ve Ayşe Teyze’yi bir araya getirerek, kadınlarımızla sohbet etmelerini istedik dedi. Ülkemizde tarımda emek veren kadın sayısı oldukça fazla ne bir sosyal güvenceleri ne de düzenli bir gelirleri var. Biz kadınlarımızın bilgilendirilmesi ve emeklerinin karşılığını almaları konusunda çeşitli çalışmalar gerçekleştireceğiz. Daha çok kadın daha iyi bir gelecek demek” dedi.

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.