Sosyal Demokrat Başkanlar Seferihisar’da Buluştu

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) yönetim kurulu, Başkan Tunç Soyer ve Onursal Başkan Selami Öztürk öncülüğünde Seferihisar’da toplandı.

 

Seferihisar Sığacık Euphoria Otel’de düzenlenen toplantıya SODEM Yönetim Kurulu Başkanı- Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, SODEM Onursal Başkanı-Kadıköy Eski Belediye Başkanı Selami Öztürk, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak katıldı.

 

Toplantıda SODEM Çalışma Grupları ve komiteler belirlendi. Yönetim Kurulu Üyelerinin başkanlık edeceği komitelerde başkanlar şu konulardan sorumlu oldu:

 

Tunç Soyer – Kent yoksulluğu

Sema Pekdaş- Göç ve Entegrasyon

Hüseyin M. Akpınar – Kentsel Gelişim

Handan Toprak Benli – Sosyal Demokrat Belediyecilik Kriterleri & Kadının toplumsal yaşama katılımı

Levent Piriştina – Gençlerin İstihdama Katılımı

Cengiz Balkan – Kıyı belediyeleri

Özcan Işıklar – Trakya Belediyeleri

Av. Selami Öztürk – Hukuk ve Mevzuat İşleri

 

Toplantının son derece verimli geçtiğini söyleyen SODEM Başkanı Tunç Soyer; “Yeni yönetim kurulu olarak heyecanlı ve umutluyuz. SODEM olarak Sosyal Demokrat Belediyeciliğin kriterlerini ortaya koyacağız. Takip edilebilir, ölçülebilir, somut performans değerlendirme kriterleri işlevi de görecek Sosyal Demokrat Belediyecilik Belgesi üzerine çalışıyoruz. Yerel yönetimlerde ne kadar başarılı olur, bunu Türkiye’ye ne kadar iyi anlatırsak, Türkiye’de çağdaşlığın, eşitliğin, özgürlüğün hakim olduğu Sosyal Demokrasi anlayışı, iktidara taşımaya o kadar yardımcı olabileceğimizi düşünüyoruz. SODEM olarak da üye sayımızı çoğaltarak büyümeyi ve güçlenmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Toplantının sonunda SODEM Yönetim Kurulu toplantısının 6-7-8 Kasım 2014 tarihlerinde Seferihisar’da düzenlenmesine karar verildi.

 

 

Sodem1 Sodem2

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.