Soma İçin Yarıştılar

Klasik Otomobil Kulübü

17. West Anatolian Historic Rally,

17-18 Mayıs tarihlerinde Kuşadası – Söke –  Seferihisar – Selçuk çevresinde düzenleniyor.

 Klasik Otomobil Kulübü’nün bu yıl 17.si düzenlediği uluslararası nitelikteki “West Anatolian Historic Rally”, bu yıl 16-19 Mayıs 2014 tarihlerinde Ege Bölgesi’nde gerçekleşiyor.

Her yarışında bir sosyal sorumluluk kampanyası düzenleyen Klasik Otomobil Kulübü’nün üyeleri bu yarışta Soma faciası kurbanı işçiler ve aileler adına yarışıyor. Ralliden elde edilen gelir Soma’da ölen işçilerin ailelerine çocuklarının eğitimi için bağışlanacak.

Kuşadası-Söke-Seferihisar-Selçuk bölgesinde 2 gün boyunca sürecek 17. West Anatolian Historic Rally’e, her biri adeta sanat eseri değerinde 49 klasik otomobil katılıyor. Ralli ilk gün Kuşadası Golf&Spa Resort’dan start aldı ve Egeport’tan geçerek Seferihisar Sığacık’a Teos Village Tatil Köyü’ne uzandı.

Kulüp Genel Sekreteri Zeynep Tura, bu yıl 19-20 Nisan’da düzenlenen ve rekor katılımın olduğu Bahar Rallisi gibi, bu yarışa da etkin bir katılım olduğunu, Ege bölgesinde çok sayıda klasik otomobil tutkununun bulunduğunu ve bu kez bölgeden de yüksek ilgi olduğunu belirtti. Tura, yarışmanın tüm duyurularını Soma faciası ile birlikte değiştirerek Soma’lı işçilere ve ailelerine ithaf eden Klasik Otomobil Kulübü sloganını “Soma için yarışıyoruz” olarak değiştirdiklerinin altını çizdi ve maliyetler çıktıktan sonra elde edilen gelirin ve düzenlenecek açık arttırmada satılacak değerli bir saatin gelirinin Soma’da hayatını kaybeden işçilerin çocuklarının eğitimleri için bağışlayacaklarını söyledi.

Yarışma sonuçları ve ödüller 18 Mayıs gecesi düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Klasik Otomobil Yarışı

Klasik otomobil rallileri, normal rallilerden çok farklı. Normal rallilerde en kısa sürede en hızlı gitmek önemliyken klasik otomobil rallilerinde özel etaplarda önceden belirlenmiş ortalama hıza uygun olarak gitmek önemli. Özel etaplardaki hızlar ise en az 20km/saat, en fala 49 km/saat olabiliyor. Kulüp yetkilileri iyi hesap ve dikkat gerektiren bu yarışma türünde, amacın hız yaparak birbirini geçmek değil, verilen hıza en yakın ortalama hızı tutturabilmek olduğunu belirtiyorlar. Bu nedenle klasik yarışlar, diğer otomobil yarışlarının aksine kaza riskinin yok denecek kadar düşük olduğu, araç ve ekip emniyetin ise en yüksek düzeyde yüksek tutulduğu yarış türü olarak tarif ediliyor.

DSC_1827 DSC_1847

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.