Seferihisar’da Zabıtaya Kadın Eli Değdi

Seferihisar Belediyesi’nde çalışan kadınlar, “erkek mesleği” olarak bilinen birçok işi yaparak ezber bozuyor.

Son olarak Zabıta Müdürlüğü’nde çalışan kadın sayısı 2’den 8’ye yükseldi.

Seferihisar’da pazar yerleri, kaldırım işgalleri ve iş yeri denetimleri konusunda görev yapmaya başlayan kadın zabıtalar halk tarafından da memnuniyetle karşılandı. 

Seferihisar Belediyesi tarafından uygulamaya geçirilen Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmiş 17 sürdürülebilir kalkınma hedefinden 5.’si olan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” kapsamında, kadın zabıtalar belediyenin tüm çalışma alanlarında aktif rol alıyor.

Seferihisar’da kadınlar ön planda

Göreve yeni başlayan Zabıta Gamze Altıner “Erkeklerin ön planda olduğu Zabıtalık biriminde tepki almaktan korkarak başladığım görevimde tam tersi olumlu geri dönüşler aldığım için çok gururluyum. Herhangi bir mevzuata aykırı olayı tutanak altına alacağımız zaman bize seslerini yükseltemiyorlar, cezası neyse rahatça uygulayabiliyoruz. Bize bu fırsatı sunan Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Zabıta Müdürü Selma Ök, “Erkeklerin ön planda olduğu bir görev olarak bilinen zabıta memurluğuna kadın elinin değmesi, kavgaları azalttı. Kanuna aykırı bir olayı tutanak altına alacağımız, ceza yazacağımız zaman bizle seslerini yükseltmiyorlar” diye konuştu.

Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Kadınlarımız erkek egemen olan iş alanlarında varlıklarını arttırdıkça biz daha da ileriye gideceğiz. Yaşanan kadın cinayetleri, kadına şiddet haberleri geçen her gün daha da fazlalaşıyor. Bunun önüne geçebilmek adına kadınlarımızın aile ve toplum hayatında güçlenmelerini sağlayacak projeler üretiyoruz” dedi.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.