Seferihisar’da E-İmar Dönemi

Seferihisar Belediyesi, ebelediye hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Vatandaşların belediye ile olan işlemlerini kolaylaştırmaya devam eden Seferihisar Belediyesi, “e-imar uygulaması”nı da hizmete sundu.

 

Akıllı kent olma yolunda hızla ilerlediklerini belirten Başkan Tunç Soyer, “İmar durumunu öğrenmek isteyen hemşerimiz, belediyeye gelmek zorunda kalmadan istediği bilgiyi elde edebilecek. Hem zamandan hem işgücünden tasarruf edeceğiz. Şeffaf belediyecilik ilkelerimizle de örtüşen hizmet aslında bir başlangıç. Coğrafi bilgi sistemlerinin tüm nimetlerinden faydalanacağız” dedi.

Uygulamaya Seferihisar Belediyesi resmi web sitesindeki “İmar Durumu Sorgulama” linkinden ulaşılabileceğini belirten Bilgi İşlem Birimi yetkilileri, “Belgede tapu bilgileri ve adrese göre kullanım türü, inşaat nizamı, kat adedi, bina yüksekliği, emsal, ön bahçe ve komşu bahçe yapı yaklaşma mesafeleri, yan bahçe bilgilerine ulaşabilecek.  Alınan belge bilgi amaçlı olup, resmi işlemlerde kullanılamayacak” dedi.

 

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.