Seferihisar, Uluslararası Slowfood Kongresi’ne Katıldı

Seferihisar Belediyesi, Belediye Başkanı Tunç Soyer önderliğinde 29 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında Çin’in UNESCO tarafından gastronomi şehri seçilen Chengdu şehrinde düzenlenen 7. Uluslararası Slowfood Kongresi’nde yer aldı. Kongre kapsamında ayrıca küresel sorunların anlatıldığı konferansa da katılım sağlandı.

Konferansın temel konusu ‘iklim değişikliği’ idi. Hızla devam eden iklim değişikliğini durdurmanın yolları konuşuldu ve gıda ile iklim değişikliği arasındaki bağlantılar anlatıldı.

Slowfood Uluslararası Başkanı Carlo Petrini, açılış konuşmasında “İklim değişikliği yarın değil bugündür. Tüm insanlığın birleşip çaba harcaması gerekiyor. Çünkü bireylerin her birinin tercihleri bir fark yaratır, ancak değişimi getirecek olan bireylerin eylemlerinin toplamıdır.” dedi.

‘Dünya’yı yiyoruz’ başlığı altında yapılan toplantıda, yakın gelecekte Dünya’yı tüketeceğimizi ve gidecek başka bir gezegen bulmamız gerekeceği anlatılırken, ‘Afrika’daki tarım arazilerine sahip çıkmalıyız’ başlıklı oturumda ise büyük firmaların Afrika’nın tarım arazilerini satın aldıklarını ve yerel halkın tarımdan uzaklaştırıldığı vurgulandı.

Kongre süresince ayrıca ‘menuforchange’ (değişim menüsü), eatlocal (yerel gıda tüketin), slowfood (yavaş yemek) gibi sloganlarla hızlı tüketim ürünlerinden kaçınma konulu bir kampanya başlatıldı. Kongreye katılan dünya genelinden yaklaşık 500 slowfood üyesinden kampanyaya destek verilmesi istendi.

Slowfood Uluslarası Organizasyonu; ‘Eğer iklim değişikliği ile mücadele edeceksek, muazzam tohum çeşitliliği hazinemizi kaybetmemeliyiz.  Dünyada, 80.000 adet tüketilebilir tohum çeşidi mevcut. Bunların sadece 150 tanesi yüksek  miktarlarda üretiliyor ve sadece 8 tanesi küresel ölçekte üretiliyor. Bu nedenle, daha çok çeşitliliğe ihtiyacımız var!’ diyerek tohum çeşitliliğinin önemini vurguladı.

Seferihisar Belediyesi olarak bu kampanyaya katıldığımızı duyuruyor ve sizleri de katılmaya davet ediyoruz…

Seferihisar, Uluslararası Slowfood Kongresi’ne Katıldı

Seferihisar, Uluslararası Slowfood Kongresi’ne Katıldı

Seferihisar, Uluslararası Slowfood Kongresi’ne Katıldı

Chengdu slow food ile ilgili görsel sonucu

Chengdu slow food ile ilgili görsel sonucu

Chengdu soyer ile ilgili görsel sonucu

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.