Seferihisar Ulamış Ortaokulu kapılarını Avrupa’ya açtı

#Erasmusdays2019 etkinliği içinde yer alan #wearelesswhenwedontincludeeveryone Erasmusdays etkinliği Seferihisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önderliği ve Seferihisar Belediyesi destekleriyle Seferihisar Çağan Irmak Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Erasmus Days organizatörü olarak Fransız Ulusal Ajansı Avrupa’da üç,  Türkiye’de bir okula ekip göndererek yapılan etkinlikleri kayıt altına alarak, röportajlar gerçekleştirdi.

Ulamış Ortaokulu kapılarını Avrupa’ya açtı

186 öğrencisi bulunan  Ulamış Ortaokulun’da öğrencilerin çoğu dezavantajlı kategorisinde bulunuyor bunun yanısıra Suriyeli göçmenler ve kaynaştırma öğrencileri de okulun %10unu oluşturuyor.

Mahalle okulundan 2 Erasmus projesi

2018-2019 öğretim yılı boyunca Ulamış Ortaokulu’dan 25 öğrenci proje kapsamında Bulgaristan, Portekiz, Litvanya ülkelerine giderek, ayrıca 42 öğrenci de yurt dışı deneyimi yaşayarak hem dillerini hem de sosyal becerilerini geliştirme şansı elde etti. Ulamış Ortaokulu’nda öğrencilerin, öğretmenlerin hem de velilerin büyük katkısı ile özellikle öğrenciler de Erasmus Proje’lerinin yaratmak istediği etki yakalanırken Proje Koordinatörü Bahar Kazık Güner “Herkesi dahil etmediğimizde daha azız”, projemizin hedefi erken okul terki ile savaşmak ve özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin eğitime dahil edilmesini sağlamaktır. Ulamış Ortaokulu’nda bunu yakaladığımızı düşünüyorum. Projelerimizin sürdürülebilir olması için çalışmaya devam edeceğiz. Ne kadar çocuğun hayatında bir şeyleri değiştirebilirsek bizim için o kadar iyi” diyerek mutluluğunu dile getirdi.

  Türkiye’de Erasmus Days için seçilen tek okul   

Ekim ayında Seferihisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Seferihisar Belediyesi işbirliği ile gerçekleşen Erasmus Days kutlamasında öğrenciler yerel otoritelere projelerden kazandıkları deneyimlerini aktardı. Öğrencilerdeki özgüven ve kendini ifade edebilme yeteneklerinin çok büyük bir ölçüde geliştiği görülen etkinlikte Fransız Ulusal Ajansı sunumları çekerek kayıt altına aldı.

Ulamış Ortaokulu, böyle bir davetin geldiği Türkiye’deki tek okul ve Avrupa’da bulunan 3 okuldan biri olmuştur.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.