Seferihisar Shakespeare’i Alkışladı

Ünlü İngiliz edebiyatçı William Shakespeare, ölümünün 400. yıl dönümünde Seferihisar’da düzenlenen etkinlikle anıldı.

Seferihisar Belediyesi, Shakespeare’in ölümünün 400. yılı dolayısıyla Çağan Irmak Salonu’nda, “Shakespeare ve Müzik” adlı konser programı düzenlendi. 27 Ekim Perşembe akşamı düzenlenen konserde, Barok dönem enstrümanlar kullanıldı.

İzmir Barok Topluluğu üyelerinden soprano Linet Şaul, viola da gamba sanatçısı Bülent Oral ve Avrupa’nın önde gelen lut sanatçılarından Diego Leveric üçlüsünün sahne aldı.

Barok dönem bestecilerinin Shakespeare’in eserlerinden esinlenerek ortaya koydukları yapıtlar, tiyatro oyuncusu Ayşe Lebriz Berkem tarafından Shakespeare’in oyun ve sonelerinden oluşturulan metinler eşliğinde seslendirildi.

Muhteşem gösteri salonu dolduran yüzlerce kişi tarafından ayakta alkışlandı. Etkinliğin sonunda Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, sanatçılara çiçek ve Seferihisar’ın bir taşının yapıştırılarak “Bir parçamızı size emanet ediyoruz” yazılı plaket vererek teşekkür etti.

dsc_0445 dsc_0453 dsc_0462 dsc_0468

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.