Seferihisar Bayramı

İlçenin 92. Kurtuluş yılı etkinlikleri Kibariye ve Hüsnü Şenlendirici konseriyle devam etti. İzzet Gül Stadyumu’nda yaklaşık 10 Binin kişinin izlediği gecede, ilerleyen saatlere kadar dağılmayan kalabalık, sanatçılara koro halinde eşlik ederek, kurtuluş coşkusunu ikiye katladı.

Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen 92. Kurtuluş yılı etkinlikleri Saat 21.00’da Hüsnü Şenlendirici’nin performansıyla başladı. Şenlendirici, klarnetinden çıkan muhteşem melodilere izleyiciler büyük bir koro olarak eşlik etti.

Hüsnü Şenlendirici’nin ardından Seferihisar Belediyesi, Doğa Derneği, üniversiteler, bilim adamları ve gönüllülerle birlikte hazırlanan Seferihisar’ın Doğa Envanteri projesinin kısa tanıtım filmi izlendi. Seferihisar’da yaşayan canlılar, bitkiler ve Seferihisar’ın gizli dünyası izleyiciler tarafından dikkatle izlendi.

Filmin ardından Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı konuşması:

İlçemizin kurtuluşunun 92.yılını hep birlikte ve yine büyük bir heyecanla kutluyoruz.

İzmir’in 15 Mayıs 1919’da Yunan işgaline uğramasıyla Seferihisar için de işgal yılları başlamış, 11 Eylül 1922’de ilçe kurtarılmıştır.

Peki, Anadolu’yu işgal eden emperyalist ülkelerin amacı neydi? Temel hedef, Anadolu’nun zengin kaynaklarını kontrol altına alarak, kendi menfaatleri için kullanmaktı. Denediler başaramadılar ama ne yazık ki vazgeçmediler. Şimdi topla tüfekle değil, medyayla, askerle değil çok diplomalı profesyonel uzmanlarla saldırıya devam ediyorlar.

Aslında bir savaş hala var ama düşmanın en büyük marifeti savaş yokmuş gibi göstermek. Dünyanın en önemli uygarlık merkezi Anadolu yok ediliyor, ormanlarımız kesiliyor, suyumuz hapsediliyor, madenlerimiz çalınıyor belki de en vahimi insanımız köleleştiriliyor.

 

Bu topraklarda hepimize yetecek yiyecek üretilirken hergün onbinlerce çocuğumuz aç yatıyor. Bu topraklarda herkesi ısıtacak kadar battaniye üretilirken insanımız soğuktan titriyor, çocuklarımız soğuktan donuyor. Bir yanda babalar evladının düğününde altınlı pasta keserken, diğer yanımızda ölen çocuğunu sırtında çuvalla taşıyan babalar var.

 

Belki de en kötüsü yeni düşman yeni silahlarıyla hepimizi bunun normal olduğuna inandırıyor. Madene gidiyorsan ölmen normal, tersanede çalışıyorsan ölmen normal, gökdelende çalışıyorsan, asansörün yere çakılması normal, hayatın boyunca çalışsan da çocuğuna iyi bir yaşam bırakamaman normal, doğamızın yok edilmesi normal, çocuklarımızın sokaklarda öldürülmesi normal.

 

 

Biz Kurtuluş Savaşı’nı kazandık ama Ulu Önder Mustafa Kemal’in bize çizdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için daha çok çalışmamız her şeyden önce birbirimizi daha çok sevmemiz sahip çıkmamız gerekiyor. Etnik kökenimizi, işimizi, yaşadığımız mahalleyi, tuttuğumuz takımı, cinsel tercihimizi, giysilerimizi, siyasal görüşlerimizi kullanarak bizi bölüyorlar, birbirimize yabancılaştırıyorlar, birbirimize düşman ediyorlar. Bölündükçe gücümüz azalıyor, bölündükçe daha kolay yutuluyoruz. Gücümüzü korumak için, ezilip yok olmamak için, daha çok sevgiye, birbirimizle daha çok kucaklaşmaya, aramızdaki farklılıkları değil, ortaklıkları, benzerlikleri daha çok öne çıkarmaya ihtiyacımız var.

 

Başka bir Türkiye, daha iyi bir Türkiye mümkün. Bütün zorluklara ve yokluklara rağmen Kurtuluş Savaşı zaferini kazananlar bu memleketin evlatlarıdır, bizim atalarımızdır. Biz var olduğumuz, omuz omuza durduğumuz sürece bu savaşı da kazanacağız ve emin olun güneşli günler göreceğiz.

 

Biz Seferihisar için güzel bir gelecek hedefliyoruz. Türkiye’ye model olmuş, öncülük yapan, büyük binalar, daha büyük arabalar yerine,içinde hepimizin daha rahat yaşayacağı bir Seferihisar.

 

Teknolojiyi sonuna kadar kullanan, tarihine geçmişine sahip çıkan, restoranlarında yöresel yemeklerin sunulduğu, motorlu araç trafiği hafifletilmiş, yayaya ve bisiklete öncelik verilen, güneş enerjisiyle aydınlatılan bir Seferihisar.

 

En önemlisi, ilçede yaşayan herkesin ekmeğinin büyüdüğü bir Seferihisar. Biz bu hedef gerçekleşene kadar çalışmaya devam edeceğiz ve hiç yorulmayacağız.

 

Seferihisar için yarın bugünden çok daha güzel olacak.

 

Bu inanç ve kararlılıkla, atalarımıza layık olmanın onurunu, çocuklarımıza daha güzel bir Seferihisar bırakmanın mutluluğunu yaşayacağımız, daha aydınlık 11 Eylüller diliyor, başta Mustafa Kemal Atatürk, Seferihisar’ın kurtarıcısı Çolak İbrahim Bey ve silah arkadaşlarının aziz hatıraları önünde minnetle eğiliyor, emanetlerine sımsıkı sahip çıkacağımıza söz veriyorum.

 

Başkan Soyer’in büyük alkış aldığı konuşmasının ardından sahneye ünlü sanatçı Kibariye çıktı. Muhteşem şarkılar seslendiren Kibariye’ye bazı şarkılarda Hüsnü Şenlendirici’de eşlik etti.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kibariye ve Hüsnü Şenlendirici’ye çiçek vererek teşekkür etti.

 

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden konser, Kibariye’nin muhteşem performansıyla tamamlandı.

 

DSC_8763 DSC_8778 DSC_8793 DSC_8820 DSC_8837 DSC_8879 DSC_8889 DSC_8909

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.