Sakin Şehri Ankara’da Anlattı

Sakin Şehir Seferihisar, Türkiye’ye örnek model olmaya devam ediyor. Kalkınma Bakanlığı’nın davetlisi olarak Ankara’ya giden Seferihisar Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili Tunç Soyer, bakanlıkların uzmanlarına iki saat süren toplantıda Cittaslow’un (Sakin Şehir) kriterlerini, modelin felsefesini ve uygulama yöntemlerini anlattı. Soyer, “Cittaslow’un yaygınlaştırılmasını istiyorlar. Seferihisar Türkiye’de bu anlamda ilk örnek… İlk kez devlet katında sakin şehri anlattık” dedi.

Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Soyer, “ Kalkınma Bakanlığı sürdürülebilir yerel kalkınma modeli olarak bu projeyi bakanlıkların uzmanlarına sunmamızı istedi. TUSİAD ve belediyeler birliğinden uzmanlar da vardı. Yerel kalkınma modeli olarak projemizi anlattık. Cittaslow’un yaygınlaştırılmasını istiyorlar. İlk kez devlet katında sakin şehri anlattık. Uzmanlar da ilgili davrandı. Seferihisar’ın ortaya koyduğu kriterler nüfusu belli sayının altındaki kentler için model tanımlıyor. Kentler bu kriterleri uyguladıkları zaman yerel kalkınma modeli uygulamış oluyorlar. Bir tek bizi davet etmişler ilk uygulayan ilçe olduğumuz için… Kriterleri, modelin felsefesini, uygulama yöntemlerini anlattık. Gurur verici ve keyifliydi. Yaklaşık iki saat sürdü” ifadelerini kullandı.

1464712_608244149236936_889155276_n soyerrrr(1)

ankara escort

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.