Sakin Şehir Seferihisar Yarışmaya Soru Oldu

Seferihisar, Sakin Şehir kimliğiyle Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında sorulan sorulardan biri oldu.

2009 yılında Belediye Başkanlığına seçilen Tunç Soyer’in, Seferihisar hiçbir yere benzemeyecek. Kendi özelliklerini ön plana çıkararak, fark yaratacak ve markalaşacak şeklinde açıklamasıyla merkezi İtalya’da bulunan “Yaşamın Kolay Olduğu Kentlerin Uluslararası Ağı” Cittaslow (Sakin Şehir) birliğine başvurmuştu. 2009 Kasım ayında birliğe kabul edilen Seferihisar, Sakin şehir özelliğiyle Türkiye’de birçok kente örnek olurken, dünyanın konuştuğu bir yer haline dönüştü. Sakin şehir Seferihisar’ın 5 yılda 15 Bin ulusal basında haberi çıkarken, BBC, El Cezire gibi uluslararası yayın yapan medya kuruluşları da Seferihisar’ı haber yapmıştı.

5 yıl öncesine kadar komşuları Çeşme, Urla, Kuşadası gibi yerlerin adının altında ezilen ve kimsenin tanımadığı Seferihisar, 19 Şubat 2014 Çarşamba akşamı ATV’de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında sorulan sorulardan biri oldu.

7500 TL ödüllü soru “Büyükşehirlerin koşturmacasından uzak, Seferihisar, Gökçeada gibi kentlere verilen “Yavaş Şehir” unvanının simgesi hangi hayvandır? şeklinde soruldu.

Yarışmanın ardından Seferihisar Belediyesi internet sitesi normal günlük ziyaretçi sayısının yaklaşık 7 katı ziyaretçi aldı.

 

Video görünmüyorsa Buraya Tıklayın…

 

19144_1

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.