Okey ve Tavla Yasak

Koronavirüs önlemleri kapsamında kapalı olan kahvehanelerin açılacağının duyurulmasının ardından detaylar belli oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı, yeme-içme tesisleri için pandemi sürecinde hayata geçirilecek 131 kriter yayınladı. Sertifika alabilmek için tavla, okey gibi elle temas edilen bütün oyun araçlarının kullanımının durdurulmasından masalarda tek kullanımlık tuzluğa kadar çok sayıda önlem alma şartı bulunuyor.

Normalleşme döneminde merak edilen konulardan biri olan okey, tavla gibi oyunların oynanmasına da izin verilmeyecek. Tavla, okey gibi elle temas edilen bütün oyun araçlarının kullanımı durduruldu.

İŞYERLERİNDEKİ KURALLARI VATANDAŞ PUANLAYACAK

Kontrollü sosyal yaşamın kuralları yavaş yavaş ortaya çıkarken, Sağlık Bakanlığı, bu kurallara uyum için çalışmaları sürdürüyor. Bakanlığın hazırladığı “Kontrollü Sosyal Hayat Çalışma Rehberleri”nde her işyerinin uyacağı kurallar tek tek belirlenirken, bakanlık yeni bir uygulama ile her işyerinin çalışma rehberlerine uyumunun bundan böyle puanlanacağını duyurdu.

UYMAYANA YAPTIRIM

Örneğin bir kozmetik dükkânına gidildiğinde, maske takmayan müşterilerin uyarılmadığı ya da allık, ruj gibi malzemelerin denendiğini gören vatandaşlar, “Hayat Eve Sığar” uygulaması üzerinden işyerini puanlayabilecek. Bu puanlama kontrol mercileri tarafından görülebilecek. Kurallara uymayan işyerlerine denetimler arttırılacak, uyarılar yapılacak. Kurallara ısrarla uyulmaması halinde gerekli yaptırımlar uygulanacak.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN GENELGE YAYINLANDI

İçişleri Bakanlığı’ndan yayınlanan genelgede şu ifadeler kullanıldı;

Faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan/kısıtlanan lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokallerinin (iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışları ile doğrudan temasa neden olacak şekilde dans ve oyun amacıyla yapılan canlı müzik faaliyetleri hariç olmak üzere) 1 Haziran 2020 Pazartesi günü itibariyle belirlenen kurallar dâhilinde saat 22.00’a kadar hizmet vermeye başlayacak. Kendi müşterilerine hizmet veren turizm tesislerinin bünyesindeki işletmeler saat sınırlamasına tabi olmayacak.

Bilim kurulunun önerileri doğrultusunda iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışları ile doğrudan temasa neden olacak şekilde dans/oyun vb ile bu amaçla yapılan canlı müzik faaliyetleri hariç olmak üzere lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokalleri, yüzme havuzları, kaplıca, hamam, sauna, SPA merkezleri vb. işletmelerin faaliyetlerini 22.00’a kadar (Kendi müşterilerine hizmet veren turizm tesislerinin bünyesindeki işletmeler saat sınırlamasına tabi olmayacaktır.)

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.