Milletvekili Hülya Güven Engelliler İle Buluştu

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Seferihisar’da engelliler ve aileleriyle buluşarak sorunlar ve çözüm yollarını tartıştı

Seferihisar CHP İlçe Başkanı İsmail Yetişkin, Kadın Kolu Başkanı Günay Varol Öksüz ve yönetim kurulu üyeleri, Seferihisar Kent Konseyi Başkanı Deniz Tolga İnci, CHP İl Yönetimi Seferihisar İlçe Sorumlusu Esen Kocagöz Atlağan’nın katıldığı toplantıda engelliler de aileleriyle birlikte katılım gösterdiler.

Engellilerle ilgili tüm Türkiye’de yaptığı çalışmalar ve Meclis’te yürüttüğü faaliyetlerle engelli yurttaşların seslerinin duyulmasına yardımcı olan Prof. Dr. Güven, yaptığı konuşmada ” Engelliler ile yaptığımız çalışmalar özellikle Cumhuriyet Halk Partisi içinde çok yoğun ve Sayın Kılıçdaroğlu bu konuya çok hassas olduğu için genel merkezimizde Engelliler Kurulu kurulmuştur. Genel Başkan Yardımcımız Yakup Akkaya’ya bağlı bir kurul olan bu oluşumda engellilerin sorunlarının çok büyük olduğunu görüyoruz ama bu sorunları kağıt üzerinde yada masada oturarak saptamanın anlamsız olduğunu gördük.

İl il dolaşarak Belediye Başkanlarımız ile birlikte sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldik. Engelliler ile birlikte sivil toplum kuruluşları kendi üyelerini davet ettiler onlarla birlikte sorunlarını saptadık. Ama gördüğümüz Karadeniz Bölgesi ile Akdeniz Bölgesinin engelliler ile aynı sorunları var ama iklim koşulları veya doğa nedeniyle sorunları farklılaşıyor. Karadeniz Bölgesinde bir üst geçit yapılmış bir tarafında engellilere uygun olması için rampa yapılmış ama karşı tarafı merdiven ile bitiyor. Bunları düzeltmek için uğraşıyoruz; gerekirse meclise taşıyoruz. İller arasında da farklılığı gördük. Ama ortak olan tüm engellilerimizin bir eğitimi çözülememiş.

Yurt dışında televizyonlarda görüyoruz ayakları olmayan bir engelli genç kadın dolabını açıyor çeşitli boylarda protez ayaklar. Canım uzun boylu olmak isterse uzun olanı takıyorum, kısa bacak istersem kısa takıyorum diyor. Bu artık özelleşmiş ve kişiselleşmiş, yadırganmıyor. Neden bizim ülkemizde ki engelli yurttaşlarımız onlarla aynı düzeye gelmesin; biz kendimize bu soruyu soruyoruz. Bunun için uğraşıyoruz ” dedi.”

 

Hülya Güven 1 Hülya Güven 2

 

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.