Kürşat Cebeci “Kutuplaşma değil birlik zamanı”

İYİ Parti Seferihisar Kurucu İlçe Başkanı Kürşad Cebeci, üyelere yönelik dikkat çekici bir mesaj paylaştı.

Salgın nedeniyle partilerde ‘parti içi yarış’ mesaileri de ertelenirken, normalleşme adımları sonrası startı İYİ Parti verdi. İYİ Parti İzmir’de haftasonu gerçekleşen kongrede mevcut İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, delegasyonun güvenoyunu alarak ikinci kez göreve geldi.
“Türkiye genelindeki üyelerimizin birkaç gündür gerek sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla gerekse bulundukları illerde yer alan yerel basın organları vasıtası ile son yaşanan kongre süreçlerini ve neticelerini eleştirerek tepki istiflarının yoğunlaştığına üzülerek müşahade etmiş bulunuyoruz” diyen İYİ Parti Seferihisar Kurucu İlçe Başkanı Kürşad Cebeci, üyelere yönelik dikkat çekici bir mesaj paylaştı.
Cebeci yazılı olarak yaptığı açıklamada, “İYİ Parti genel merkezi tarafından alınan kararla, pandemi nedeni ile ara verilmiş olan 2’nci olağan ilçe ve il kongrelerine, 21 Haziran itibari ile devam edilme kararı alındı. Bu meyanda 21 Haziran tarihi’nde İzmir İl başkanlığı kongresi ile birlikte; Ankara, Adana, Aksaray, Konya, Sinop, Kocaeli, Kırklareli, Kütahya ve Zonguldak illerinde de il kongreleri tamamlandı. Kongre süreçleri, siyasi partilerin birlik beraberlik ve dayanışma içinde olduğu, aynı zamanda millete hizmet etme yolunda daha İYİ olacağına inanılan kadroların da yarıştığı, rekabetlerin çetin yaşandığı demokrasi platformudur. 25 Ekim 2017’de ülkemizin bulunduğu durumdan ve geleceğinden endişe eden, Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş, milli ve manevi değerlere sahip olan vatanperverler tarafından her türlü baskı, zorlama ve imkansızlıklara karşı kurulmuş ve Türk milletine umut olmuştur. Kuruluşunun üzerinden bir yıl bile geçmeden Türkiye’de ki siyaset iklimini değiştirmiş ve artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını göstermiştir. İYİ Parti kurulduğu felsefe, ideal ve hedeflerinden sapmadan, Türk milletini, içinde bulunduğu karamsarlıktan kurtaracak ve istikbale taşıyacak umutların yeşerdiği yegane adres olarak yoluna devam edecektir” dedi.

‘ŞAHISLAR FANİ MAKAMLAR BAKİ’

İYİ Parti Kurucuları olarak ‘Yapamazlar, kurmaya cesaret bile edemezler’ diyenleri sükutu hayale uğrattıkları vurgusunu da yapan Cebeci, “Her siyasi partide rekabetler olağandır. İnancım odur ki partimiz organlarında görev almak isteyen arkadaşlarımızın tümünün hedefi, İYİ Partimizi daha ileriye taşımaktır. Bu bir bayrak yarışıdır şahıslar fani ancak görevler ve makamlar bakidir” dedi.
Son yaşanan ilçe ve il kongre süreçlerine ve sonuçlarına tepki gösteren ve endişelerini paylaşan sayısız partililere istifa etmenin bir tercih ancak doğru olanın kalarak mücadele etmek olduğunu aktardığının da altını çizen Kürşad Cebeci, “Buradan, kongreler neticesinde mücadele etme azminin kırıldığını, inançlarının zayıfladığını söyleyerek istifa kararı alan tüm İYİ Partili dava arkadaşlarıma bir çağrıda bulunmak istiyorum. İYİ Partimizin 3 Ağustos 2019’da yapılan olağanüstü kongresi öncesinde parti tüzüğümüzde de yer aldığı gibi kongremizde tüm kurultay delegesi arkadaşlarımızın özgürce tercihte bulunarak parti üst yönetimini belirlemesi için İzmir kurucu ilçe başkanı arkadaşlarımızla birlikte bir ekip oluşturduk. Ülkemizin dört bir yanındaki delegelerimize giderek imzalarını alıp “çarşaf” liste talebinde bulunduk. Bazı çevreler, netice alamayacağımızı söyleseler de inancımızdan vazgeçmedik ve yolumuza devam ettik. Sonuçta bizlerle beraber aynı kanaatte olan üst kurul delege arkadaşlarımızın da iradesi bu yönde artarak devam edince, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, bu çalışma ve çabamızı takdir ederek siyasi tarihimiz de örnek bir kararla, 3 Ağustos’ta yapılan 4. Olağanüstü Kurultayımızın “çarşaf” liste ile yapılmasını kararlaştırdı. Mücadeleden vazgeçmemiş ve başarmış, sadece İYİ Partimizin değil bundan sonraki yapılacak olan bütün siyasi partilerin kongrelerine de ışık tutmuştuk” dedi.

‘HEP BERABER…’

“Daha 3’üncü yılını bile doldurmamış olan İYİ Partimiz Türk milletinin umudu olmuştur” diyen Cebeci, şu açıklamayı yaptı: “Her türlü tehdit, baskı ve imkansızlığa karşı İYİ Parti’yi kuran kurucu dava arkadaşlarımız, daha yolun başındayız, siyaset uzun soluklu bir mücadele demektir. Bize inanarak destek olan milletimize karşı sorumluluğumuz var. Kırgınlıkları bırakarak inançla devam etmeli ve Türk milletinin umudu olan İYİ Partimizi hep beraber hak ettiği noktaya taşımalıyız. İYİ Parti’yi kuran bütün kurucu dava arkadaşlarımızdan, bir anlık kızgınlık ve heyecanla karar vermemelerini istirham ediyorum. İYİ Partimiz kurulduğu inanç, felsefe ve hedefte yürüdüğü müddetçe Hepimize düşen görev İYİ’lerin sayısını artırmak, Atatürk’ün izinde, milli ve manevi değerlerimize bağlı kalarak daha çok çalışmak ve mücadele etmektir. Zaman, ayrışma, kutuplaşma zamanı değil birlik ve beraberlik zamanıdır. Unutmayın ki; İYİ’ler, mücadele etmekten vazgeçtiğinde, kötüler kazanmaya başlar”. Birlikte mücadele ye devam edeceğimiz inancıyla, ülke genelinde ki tüm İYİ Partili dava ve yol arkadaşlarıma, sevgi ve saygılarımla…”

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.