Kundakçı Ömer Efe Heykeli Seferihisar’ın kalbinde

Seferihisar’ın bir döneminin halk kahramanı Kundakçı Ömer Efe Heykeli’nin açılışı Seferihisar Atatürk Meydan’da gerçekleşti. Çok sayıda davetli ve vatandaşların ilgisiyle karşılanan açılışa Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Baysal, Kundakçı Ömer Efe’nin torunu Oktay Tugan, Heykeltıraş Cahit Koççoban ve Yazar Cafer Öz katıldı.

Yazar Cafer Öz tarafından üç yıl boyunca Seferihisar köyleri, Ömer Efe’nin ailesi ve devlet arşivlerinin taranması sonucu hikayeleştirilen Kundakçı kitabının kahramanı Kundakçı Ömer Efe’nin heykeli Seferihisar Belediyesi’nin desteği ile ünlü heykeltıraş Cahit Koççoban tarafından yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Seferihisar Belediyesi Zeybek Ekibi gösterisi sergilendi.

Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ”Kurtuluş Savaşı’nda milli mücadele döneminde Anadolu topraklarında binlerce kahraman çıktı. Bu kitap ile Kuvai Milliye dönemine ait kadim kahramanlarımız ve efelerimiz, kahramanlık tarihimizdeki yerleri kayıt altına alınmıştır. Seferihisar Belediyesi kültür yayınları arasına girdi. Kundakçı Heykelimiz gelecek nesillerimize miras bırakacağımız en değerli sanat eserlerimizden biri olacaktır. Değerli yazarımız Cafer Öz’e ve değerli sanatçımız Cahit Koççoban’a bizlere sundukları bu hazineler teşekkür ediyorum” dedi.

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.