Köye Dönen Genç Çiftçinin Tercihi Hayvancılık

Hibe yoluyla destek verilecek genç çiftçi projelerinin köyden kente göçün önlenmesine, üretimin teşvik edilmesine katkı sağlayacağını söyleyen İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) Muhasip Üyesi Özer Türer, yapılan başvuruların büyük bölümünün hayvancılık projeleri olduğuna dikkat çekti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez uygulanmaya başlayan genç çiftçi desteği büyük ilgi görürken; İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer projenin kırsalda yaşlanmakta olan tarımsal nüfusun gençleştirilmesine, genç nüfusun etkin bir şekilde üretimde yer almasına katkıda bulunacağını söyledi.

Projeden yararlanmak isteyen 18-40 yaş arasındaki genç çiftçilerimizin, 12 Mayıs Perşembe günü mesai saati bitimine kadar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il-ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini kaydeden Türer; Yapılan başvuruların büyük çoğunluğunun hayvancılığa yönelik projeler olmasını ‘‘Sektörel hareketlenmenin işareti’’ şeklinde değerlendirdi.

4

‘‘Proje uygulanırken kırsal alanda yasayan ve kırsaldan kente göçüp Bakanlık desteği ile geri dönüş yaparak küçük aile işletmeleri kurmak isteyen gençlerimizin en az kentte yaşayanlar düzeyinde bir yaşam standardına sahip olması için tedbir alınmalıdır. Başvuruların büyük çoğunluğu hayvancılık üretimine yönelik projelerdir.’’ şeklinde konuşan Türer, hibelerden faydalanarak hayvancılık işletmesi kuran genç üreticilerin sıfır faizli işletme sermayesine de ihtiyaç duyacaklarına vurgu yaptı.

POZİTİF AYRIMCILIK ÖN PLANDA

Başvuru süresi 12 Mayıs Perşembe günü sona erecek olan program kapsamında; büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği, kanatlı ve ipekböceği yetiştiriciliği, kapama meyve bahçesi tesisi, fide, fidan, iç ve dış mekân süs bitkisi yetiştiriciliği, kontrollü örtü altı yetiştiriciliği, kültür mantarı üretimi, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi, coğrafi işaretli, yerli gen kaynaklarını kullanarak, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim ve coğrafi işareti olan gıdaların üretimi gibi projeler destek alabilecek. Öte yandan projede; şehit, gazi, engelli, kadın ve eğitimli genç çiftçilere pozitif ayrımcılık uygulanacak.

2

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.