Kaymakamlık Sefertası Lokantası Benim Dedi !

Seferihisar Belediyesi tarafından özel idareden kiralanan ve Hıdırlık kooperatifine tahsis edilen Sefertası Lokantası binası, kaymakamlık tarafından nüfus müdürlüğüne tahsis edildi ve kaymakamlığın belediyeye gönderdiği tahliye yazısında binanın 1ay içerisinde boşaltılması istendi.

Sefertası lokantasının başka bir mekana taşınmasıyla boşalacak binaya Seferihisar Nüfus Müdürlüğü taşınacak.

 

02 Haziran 2014 Pazartesi yapılan Haber…  http://www.seferihisarhaber.com/valilik-sefertasini-da-vermiyor/

Seferihisar Belediye Başkan Tunç Soyer, Valilik İl Özel İdare Malları Paylaşım Komisyonu’nun, Seferihisarlı kadınlar kooperatifinin eski lezzetli yemekleri yaptıkları Sefertası lokantası ve boşaltılan İl Özel İdaresi binasını talep etmelerine karşın kendilerine vermemesine tepki gösterdi. Soyer, “İki yıl önce kiraladığımız ve Seferihisarlı kadınların hizmetine sunduğumuz binayı devretmediler. Kira sözleşmesini de herhalde yenilemeyecekler” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun sert tepki gösterdiği, 22 CHP’li ve 2 MHP’li ilçe belediye başkanının ortak deklarasyonla malların yerel yönetimlere devredilmesinden yana tavır koyduğu İl Özel İdare mallarının Maliye Bakanlığı’na devri kararına tepkiler sürüyor. CHP’li Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de ilçesindeki İl Özel İdare gayrimenkullerinin kendilerine verilmemesine anlam veremediğini söyledi. Soyer, özellikle yıkılan eski belediye binası yerine temeli atılan Kültür Merkezi ve ilçe meydanının hemen yanındaki İl Özel İdaresi Sosyal Tesisi olan ve 2 yıl önce belediyenin kiraladığı binanın devredilmemesine tepki gösterdi.

Bu binanın belediye tarafından Cittaslow (Sakin şehir) örgütlenmesinin en önemli kriterlerinden biri olan Slow Food ve yöresel lezzetlerin ön plana çıkarılması kapsamında Kadınlar Kooperatifi’ne tahsis edilerek ‘Sefertası Lokantası’ olarak açıldığını belirten Soyer, “Yöresel yemekler olan ‘Seferihisar mantısı, ekmek dolması, loklok, samsades, oklavadan sıyırma gibi ilçemizin lezzetleri burada yapılıyor ve konuklara sunuluyor. Biz gerekli başvuruyu yaparak binanın belediyeye tahsisini istedik. Ancak devretmediler. Bu kiralama sözleşmesinin de yenilenmemesi anlamına geliyor. Bunun yanı sıra İl Özel İdaresi’nin idari binası vardı. Personeli belediyeye devrettiler ancak binayı veremediler. Belediye’nin kent merkezindeki bu binaya da ihtiyacı var” dedi.

 

Kocaoğlu ve Demirtaş, İzmir Valisini Eleştirdi

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Özel İdare Malları’yla ilgili listenin Valilikten 24 gün sonra kendilerine iletildiğini açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Özel İdare Malları’yla ilgili listenin Valilikten 24 gün sonra kendilerine iletildiğini açıkladı. Mallarla ilgili dava hazırlıklarının başladığını belirten Kocaoğlu, Vali Mustafa Toprak’ın Harmandalı Çöp Alanı ile ilgili ‘patlayabilir’ açıklamasına yanıt verdi. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ise EXPO’da Vali Başkanlığı’ndaki konseyle nal topladıklarını belirterek, kent turizminin de vali başkanlığındaki kurulla gelişemeyeceğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İTO Meclisi’ne konuk olarak katıldı. Burada konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, çevre konusunda, özellikle arıtmalarla ilgili İzmir’in Türkiye’deki kentlerden kat ve kat önde olduğunu belirtti. Harmadalı Çöp Deponi alanında Avrupa standartlarında düzenli depolama yapıldığını belirten Başkan Kocaoğlu, “Çevre Bakanlığı periyodik olarak kontrol ediyoruz. Sayın Vali’ye kim bilgi verdiyse patlama olacak diye korkuyor. Tam 99 boruyla metan gazını biz atmosfere çıkartıyoruz. Altta geçirmezlik var. Yağmur suyuyla irtibatını kesiyoruz. Sular 6 kilometrelik hatla Çiğli Arıtma’ya gidiyor. Orda herhangi bir risk yok. Geçen dönemde çok işgüzar, çok muhterem siyasiler devamlı yangın çıkartmaya çalıştılar. Fotoğraf çektirdiler, beyanat verdiler ama patlamadı. Çünkü patlayacak bir şey yok. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu kadar çevre yatırım yaparken boruyla metan gazını atmosfere atmaktan aciz mi?” dedi.

İDEOLOJİK DAVRANMAM

Kocaoğlu Vali Mustafa Toprak’a da adını anmadan yanıtlar verdi. Üç seçim kampanyasında da kimseyle dalaşmadığını, hakaret etmediğini belirten Kocaoğlu, siyaset yapmayı da sevmediğini belirtti. Ancak, kendisine “İdeolojik davranıyor” dendiğini dile getiren Kocaoğlu “Ben ideolojik davranmıyorum. Birisi kalksın da’Sen bana şu etnik kökenden, şu partidenim diye haksızlık yaptın’ desin. Öyle bir şey yok” dedi.

24 GÜN SONRA MAL LİSTESİ GELDİ

İl Özel İdaresi’nin mallarının İzmir’in malı olduğunu belirten Kocaoğlu “Özel İdare mallarıyla ilgili Paylaşım Komisyonunun kararı ve malların listesi 24 gün sonra geldi. Gecikmenin nedeni tapu işlemlerinin yapılmasıdır. Tapu işlemleriyle İzmir’in hakkı olan malların bir yere gitmeyeceğini, tapu idaresi hangi kararla devrettiyse, mahkemenin alacağı hangi kararla devredileceğini Valimizin iyi bilmesi gerekir” dedi.

BÜYÜKŞEHİR NEDEN ALMASIN

İl Özel İdaresi mallarıyla ilgili mücadelelerine İzmir’de pek çok kesimin destek verdiğini vurgulayan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aykırı sesler de çıktı. Keşke sessiz kalsalardı. Belki çocuklarına torunlarına bu kentin malları giderken ‘keşke dedem, babam karşı çıksaydı, hiç değilse savunmasaydı’ diyecek söz bırakmazlardı. Gelecek kuşaklar zor durumda kalmazdı. Bizim hiçbir zaman eğitim arazilerini, okul olsun olmasın, hiçbir itirazımız olmadı. Sağlık, ibadetde de aynı. Kayak tesisinin ormana verilmesine de ses çıkarmıyoruz. Biz kente yararı olsun diye İzmirlinin parasıyla yapılan, alınan gayrimenkullerin peşindeyiz. Örneğin Kaya Termal Oteli. İl Özel İdaresi bu otelden 250 bin TL kira alıyordu. Büyükşehir Belediyesi niye almasın? İzmir’in parasıyla yapılmış. Kamulaştırılmış. Bunda ne zarar var? Bugün CHP’li Kocaoğlu başkan, yarın başka bir arkadaş. Niye yarış pistini almasın? İl Özel İdare parayla aldı. Merkezi hükümet o parayı istediği yerde kullandı. Niye onun tapusu bizde olmayacak? Sümerbank eğitim ve kültürdü. Okulla eğitim bölümü tamamlandı. Gerisi kültürdür. Planlamayı kimse Büyükşehir’e anlatmasın. Yaya kalır. Biz oraya müze yapmak istiyoruz. Gözden uzak tutulan esas çıngarın koptuğu bölüm otel ve kongre merkezi yapılacak 35 dönüm arazidir. ‘Büyükşehir Belediyesi görevi olmadığı halde fuar yapsın. Biz elimizi sürmeyelim, arsa da vermeyelim. Ancak ne zaman bitecek diye eleştirelim.’ Bitmiyor mu? Acaba müteahhit kaçmıyor mu diye sabaha kadar dua etme anlayışı var.” .

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.