Karadenizliler’den Bir Ton Hamsi

Barış mesajlarıyla devam eden Seferihisar Kültürler Buluşması’nda ev sahipliği yapan Karadenizliler 1 ton hamsi pişirip dağıttı. Geceye katılan yüzlerce kişi ilerleyen saatlere kadar tulum ve kemençe eşliğinde horon tepti.

Seferihisar Belediyesi ve ilçedeki hemşehri dernekleri ortaklığıyla düzenlenen Kültürler Buluşması’nın dördüncü gecesinin ev sahibi Karadenizliler Derneği oldu.

Geceye İlçe Kaymakamı Resul Çelik, Belediye Başkanı Tunç Soyer, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Arif Gedikoğlu, Ege Bölgesi Karadenizliler Federasyonu Yönetim Kurulu, diğer dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Seferihisar Karadenizliler Derneği tarafından geceye katılanlara ekmek arası hamsi ikramı yapıldı.

Gecenin sunuculuğunu ünlü tiyatro sanatçısı Volkan Severcan yaptı. Severcan geceye Hasan Gencer’e ait İşte Karadeniz isimli şiiri okuyarak başladı.

Seferihisar Karadenizliler Dernek Başkanı Mustafa Ulu yaptığı açılış konuşmasında; “Güzel ülkemin dört bir yanından gelerek Seferihisar’a yerleşen, Seferihisarlı olan güzel insanları. İyi ki hep birlikte buradayız. Seferihisar’da güzel şeyler oluyor, Türkiye’ye örnek oluyoruz. Hepinizle gurur duyuyorum” dedi.

Gece tulum sanatçısı Selim Günay’ın türküleriyle başladı. Ege Bölgesi Karadenizliler Federasyonu Horon ekibinin dans gösterisinin ardından gece İhsan Aydın’ın kemençesi eşliğinde Karadeniz türküleri ve çekilen horonlarla tamamlandı.

Seferihisar Kültürler Buluşması 17 Eylül Çarşamba akşamı Tokatlılar ve 17 Eylül Perşembe akşamı Ahıska ve Kafkas Türkleri dernekleri tarafından düzenlenecek etkinliklerle tamamlanacak.

 

DSC_9772 DSC_9755 DSC_9748 DSC_9742 DSC_9716 DSC_9723 DSC_9729 DSC_9733 DSC_9706 DSC_9692 DSC_9665 DSC_9657

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.