Filistin’in Beklediği 3 Günlük Yas İlan Edildi

Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, Gazze Şucaiyye Mahallesi’ne düzenlenen saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu 60′tan fazla insanın hayatını kaybettiğini belirterek, “İsrail’in Filistin halkına karşı uyguladığı bu acımasız ve topluca cezalandırmanın ulaştığı noktada katliamı lanetliyoruz. Bununla ilgili olarak Bakanlar Kurulumuzda 3 günlük yas ilan edilmesi kararı alındı” dedi.

REYHANLI’YA YAS YOK!

Gazze’de yaşanan katliam için yas ilan edilmesi akıllara Hatay Reyhanlı’daki bombalı saldırıyı getirdi. 52 kişin öldüğü saldırının ardından teklif verilmesine rağmen yas ilan edilmemişti ve Somada ki ihmal faciasının ardından Türkiye dışında herhangi bir ülkenin yas ilan etmediği; Türkiye’nin İsrail ile hala ticari anlaşmaları devam ederken alınan Salı, Çarşamba, Perşembe günleri olacak yas kararının Filistin’de yaşanan katliam sırasında ne işe yarayacağı merak konusu oldu.

ar

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.