Farklı Lezzetler Seferihisar’da

Seferihisar Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Cittaslow Yemek Günleri 23 Ekim itibari ile Belediyeye ait Anı Evi tesisinde misafirlerini ağırlamaya başladı.

Toplamda beş hafta boyunca sürecek olan etkinlikte ziyaretçiler 24 Kasım’a kadar pazartesiden cumaya bir yörenin lezzetlerini tatma imkanı bulabilecek. İlk hafta Seferihisar mutfağı ile başlayan yemek günlerinin birinci gününde misafirlere oğlak dolması, sakızlı tarhana, mandalinalı trileçe ve koruk suyundan oluşan menü sunuldu. Cuma’ya kadar devam edecek olan Seferihisar mutfağı bir sonraki haftaya yerini Göynük mutfağına bırakacak. Daha sonra sırasıyla Taraklı, Halfeti ve Eğirdir mutfakları Anı Evi’nde ziyaretçilerine harika lezzetler sunacak.

“Seferihisar Yemek Günleri” ile birlikte, Cittaslow temelimizin yanı sıra daha önce katılacağımızı duyurduğumuz Slowfood’un “Eat local” (yerel gıda tüketin) kampanyasına da katılım sağlayıp Seferihisar Belediyesi olarak üzerimize düşeni gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

Seferihisar’da Yemek Günleri

Seferihisar’da Yemek Günleri

 

Seferihisar Mutfağı Haftalık Menüsü

 

Çarşamba: Heybeli çorba, yuvalaça, mandalinalı chesecake

Perşembe: Tarhana çorbası,keşkek, kalburabastı

Cuma: Sakızlı tarhana,oğlak dolması, aşure

 

30Ekim-3 Kasım Taraklı Mutfağı

6-10 Kasım Halfeti Mutfağı

13-17 Kasım Eğirdir Mutfağı

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.