DSİ’nin İnadı Ürkmez’de Vatandaşı Evsiz Bırakacak

Seferihisar Ürkmez Mahallesine ait hazırlanan imar planları vatandaşın başını yaktı.

 

Ürkmez Mersinalanı Mahallesi’nde 40 kadar tapu sahibi vatandaş düzenlemede imzası bulunan Devlet Su İşleri’nin yaptığı planlama hatası sonrasında evlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

ürkmez baraj

 

1980’li yıllardan bu yana bölgede ikamet eden hak sahipleri, DSİ’nin hazırladığı Ürkmez Barajı Sulama Alanı ve Rehabilitasyonu Projesi kapsamında evlerinin imar planı sınırlarından çıkartılmasıyla şoka uğradı. Cumhuriyet, Payamlı, Mersinalanı ve Bengiler Mahalleleri başta olmak üzere, ilçede toplam 233 hektarlık alanı kapsayan planlarda eski Ürkmez Beldesi’nde köy yerleşim alanı sınırları içerisinde kalan, 6084 Sokaktaki 25’i aşkın konut DSİ’nin olumsuz görüşüyle birlikte kazanılmış 0 haklarından oldu.

DSİ Bölge Müdürlüğü’ne itiraz eden ve mevcut yerleşim alanlarına yönelik söz konusu hatalı karardan dönülmesini isteyen vatandaşlar çabalarından ise bir türlü sonuç alamadı. Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, şikayeti inceleyeceklerini söyledi.

 

Egepostası

 

 

pubg uc

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.